Betul Ke Produk Shaklee HALAL?



بسم الله الرحمن الرحيم


Panas betul soalan entri kali ini ya...Apa tak nya, macam ragu-ragu je dengan status HALAL Shaklee. Bagi menjawab soalan tersebut, jom kita lihat Sijil HALAL Shaklee kat bawah sekejap. Di harap sijil tersebut menjelaskan keraguan yang bersarang mengenai status HALAL Shaklee.





Bila dah ada Sijil, timbul pula soalan SIAPA yang mengeluarkan Sijil HALAL tersebut pula kan? Jom, kita baca sampai habis biar selepas ini tiada persoalan lain pula yang timbul. Untuk makluman semua, Sijil HALAL Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) ini adalah di antara badan Islam dari luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.


Penting bagi kita semua pengguna yang beragama Islam mengambil tahu/berat mengenai badan-badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Apa tak nya, daripada kita dok ragu-ragu nak menggunakan sesuatu produk atau makanan kerana tak pasti status keHALALan produk/makanan, kan ke bagus kalau kita kenal badan Islam luar negara yang diiktiraf JAKIM. Jadi tak adalah timbul isu was-was nak guna/makan kerana ketidakpastian kita sendiri. 

Kat mana pula nak tengok senarai badan-badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM? Jom saya bagi link untuk rujukan anda semua. Lepas dah tahu tu, jom pakat-pakat print dan tampal la kat mana-mana supaya senang nak carik. Di harap dengan penjelasan ini anda semua yang ragu-ragu dengan status HALAL Shaklee jelas mengenai isu ini.







Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
♥ SMS | Call  |Whatsapp  : 016 -800 4628
♥ Shaklee ID : 1091952
♥ FB PAGE 
♥ Email : juaazura81@gmail.com




Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment