Kebaikan Performance Drink Shaklee Untuk Mencegah Dehidrasi


Ramadhan akan tiba tak lama lagi.. Cepat je masa berlalu kan? Sedar tak sedar dah setahun Ramadhan yang lepas berlalu. Alhamdulillah, Ramadhan kali ni kita akan berpuasa dalam cuaca yang 'baik' menurut ramalan dari Jabatan Meteorologi Malaysia.




Sebagai persediaan nak menyambut Ramadhan kali ni, tak salah jika kita bersiap sedia dengan kesihatan fizikal supaya dapat menjalani ibadat puasa dengan sempurna. Kesihatan tubuh badan hendaklah diambil kira kerana sudah tentunya dengan berpuasa tidak sesekali menjadikan produktiviti atau prestasi kerja kita menurun. Puasa bukanlah alasan untuk kita lemah longlai tidak bermaya serta letih dan lesu sokmo. Paling penting di bulan puasa ialah memastikan metabolism air di dalam tubuh kita adalah mencukupi.

Bagaimana nak memastikan air di dalam badan adalah mencukupi? Cara mudah ialah pastikan anda minum air dengan mencukupi iaitu sekurang-kurangnya 3L. Ataupun jika anda mengamalkan gaya hidup yang aktif, anda boleh mengambil minuman isotonik untuk menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh. Namun pengambilan minuman isotonik biasanya mengandungi gula yang banyak (manis) dan berkarbonat.

Apakah ADA alternatif yang lain sebagai pengganti minuman berkarbonat tersebut? Jawapannya ialah ADA... Anda boleh bertukar kepada Performance Drink. Tak perlu anda risau nak bagi anak anda minuman ni sebab ianya bukan minuman BERKARBONAT dan yang penting  ianya juga TIDAK MANIS. 








Kebaikan Performance Drink. 

Nak tau kebaikan Performance Drink ni? Meh, saya cerita :)

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Mencegah Penyahhidratan (dehidrasi). - Mengurangkan kehausan, melembabkan kulit dan awet muda.

3. Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolot dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.

4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

5. Memelihara Sirkulasi Bendalir Dalam Tubuh.

6. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera. 




Jom lihat siapa yang perlukan Performance Drink.





1.Para atlet
2. Orang dewasa/kanak-kanak yang berpuasa.
3. Orang yang tiada selera makan.
4. Keletihan.
5. Kepeningan.
6. Cirit-birit.
7. Orang yang tidur lewat malam.
8. Sebelum/selepas menjalani pembedahan.


Ingin cuba Performance Drink? Tak rugi cuba tau.. KLIK DI SINI UNTUK ORDER .. Anda pasti sukakannya dan mendapat manfaat yang tidak sedikit dimana ianya sangat-sangat membanru mencegah dehidrasi dan mengurangkan rasa haus.

Sekian dulu perkongsian kali ni. Harap jumpa lagi di entri yang lain. 




Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ FB PAGE 

♥ Email : juaazura81@gmail.com 
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment