Tips Memilih Group Shaklee Yang Betul.


Assalamualaikum. Zura nak kasi tips sikit. Tips ni sangat berguna jika anda berhasrat nak mendaftar sebagai ahli Shaklee. Baca sampai habis tau...moga anda dapat manfaat darinya.

Sebelum ni Zura pernah kongsikan Macam Mana Nak Daftar Ahli Shaklee kan? Kali ni, saya nak bagi tips memilih group Shaklee yang betul. Mesti ada yang tengah pening nak pilih group Shaklee mana yang aku nak join ni? Apa taknya produk Shaklee ni begitu ‘in’ sekarang ni sampaikan kat facebook ade je kawan kita yang promote produk Shaklee ni kan? Itu belum termasuk lagi yang bercerita tentang keahlian Shaklee macam saya ni.. 

Sangat penting memilih kumpulan Shaklee yang betul walaupun anda menjadi ahli Shaklee untuk kegunaan sendiri bukan untuk tujuan bisnes. Mengapa? Sebabnya ialah, andai kata satu hari nanti tiba-tiba anda teringin nak mencari pendapatan sampingan, nah anda tak perlu pening sebab mak Shaklee anda dan leader-leader dalam kumpulan anda memang siap sedia untuk memberi tunjuk ajar kepada anda.

Tapi, jangan la pulak anda diam je tak bagitau diaorang yang anda mula nak serius meniaga. Kalau anda diam-diam mana diaorang nak tau kan? SMS la mak Shaklee anda, nanti dia akan uruskan 

Tips Memilih Group Shaklee.

1.  Memilih kumpulan yang berjaya.

- Mengapa ianya penting? Ini adalah kerana leader (ketua kumpulan) tersebut telah membuktikan kejayaan mereka. Mestilah mereka mempunyai resipi kejayaan yang akan dikongsikan dengan  rakan bisnes mereka. Tinggal lagi kita ni nak ikut atau tak cara mereka. (peringatan untuk diri sendiri).

Group Shaklee kami terdiri dari bonda-bonda leader yang hebat. Nak tau susur-galur group kami? Jom kita bertaaruf dengan bonda-bonda Shaklee (super duper upline saya).


Master Lyna Noh – Master Hadhatina MKB – Master Nor Azrin Mohd – Master Adilah Manaf Celikvitamin  - Mama Anis Shop ( mak Shaklee saya) aka Salmiah Bt. Othman– Azura Zainal 


Zura bersama anak-anak Shaklee di National Conference



2.  Memilih kumpulan yang memberi tunjuk ajar yang optimum.

- Berada di dalam kumpulan yang tidak lokek ilmu juga merupakan satu bonus. Saya sedang mengalaminya. Alhamdulillah saya diketemukan dengan leader hebat yang sangat tidak lokek ilmu. Daripada bermula dari 0 (zero knowledge) kini saya tahu serba sedikit ilmu perniagaan, cara blogging, tips melayan pelanggan dan banyak lagi. 

Bukan sedikit ilmu yang dicurahkan dalam group besar kami ni. Tinggal lagi untuk saya dan ahli kumpulan merajinkan diri menduplikasi segala ilmu di dalam group rahsia kami.

3.  Coaching yang berterusan.

- Bukanlah bermaksud 24 jam berjumpa untuk meeting segalanya ok…Biasanya coaching kami adalah sama ada melalui online dalam group rahsia di FB, Webinar (pun online jugak) atau melalui kelas yang dianjurkan oleh leader seperti yang pernah saya ikuti iaitu Kembara Ilmu di Kuching.


 Kembara Ilmu di Kuching






Pn. Adilah Manaf Celikvitamin sedang memberi penerangan.



Sedang belajar blogging dengan ( mak Shaklee saya) aka Salmiah Bt. Othman



Rasanya cukup kot 3 tips ni kan? Kalau rasa tak cukup boleh request dengan saya untuk tambah lagi. hehe.. Yang sedang menimbang-nimbang nak jadi ahli tu pastikan anda tak salah pilih group ok? Nak join ahli Shaklee dengan saya? Boleh je..Sangat dialu-alukan. :D 

Ok, setakat ni dulu buat kali ni. Sampai kita bertemu lagi di entri saya yang akan datang. InshaAllah.

Salam Hormat 



Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ FB PAGE 

♥ Email : juaazura81@gmail.com 

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

3 comments:

  1. Terima kasih zura atas tips ini. Baru ada panduan utk pilih group mana yg bagus. Almaklumlah, skang ni ramai betul pengedar shaklee. So, kena pilih yg betul2 bertanggungjawab dan sentiasa bersedia mengajar kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama tuan. betul tu, kena pilih betul-betul pengedar shaklee yang boleh guide. Moga bermanfaat :)

      Delete
  2. Wahhh..memang best group zyra ni. Jauh bukan penghalang

    ReplyDelete