Anda Tentukan:Nak Tua Sebelum Usia Atau Awet Muda Dengan Vivix Shaklee


Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.

Sempena promosi Buy 6 Free 1 Shaklee pada bulan Julai ni,saya nak cerita tentang Vivix Shaklee. Bagi penggemar-penggemar Vivix Shaklee ni, memang suka lettew bila dikhabarkan tentang promosi untuk bulan ni. Kalau anda nak tau, Vivix Shaklee ni ada nama jolokan. Haa…jangan ingat orang je ada nama jolokan. Vivix Shaklee ni juga dikenali sebagai Tonik Ajaib (Magic Potion). Mengapa Vivix Shaklee mendapat nama jolokan sebegitu ya, agak-agaknya? Ya, sudah tentulah kerana khasiatnya yang sangatttt power hingga digelar sebegitu.




Jadi, hari ni saya nak cerita tentang khasiat Vivix Shaklee kepada anda semua. Panjang tau, entri kali ni.. Diharap bersabar ye dan silalah baca sampai habis.

Vivix merupakan supplemen revolusionari anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Semasa ia mula-mula diperkenalkan, lebih 1 juta botol Vivix telah dijual. Wow...Ini sudah lebih dari terlajak laris nih! Di dalam kajian makmal, Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap selular. Apakah 4 mekanisme penuaan pada tahap selular tu? Jom kita tinjau.


 4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Selular

1.   Kerosakkan DNA
Tiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan pangkalan data genetik serta menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal ) yang akan mengganggu fungsi sel.

Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA.

2.   Pengawalan Genetik
Pengawalan genetic menyumbang kepada deteriorasi ( kemerosotan) umur pada tahap selular.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetic utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.

3.   Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-sel
Penjana tenaga ( Mitochondria ) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan penjana tenaga menurun, maka fungsi sel akan turut menurun.

Ramuan Vivix menggalakkan pembentukan baru ( biogenesis) Mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4.   Penimbunan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel.

Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol ( kandungan unik dalam anggur muscadine ) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.




Selain daripada itu, Vivix juga membantu menjaga atau memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan system imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan serta peningkatan tenaga pada tahap selular.

Sekarang saya nak bawa anda mengenali kandungan Vivix pula. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Purple Carrot yang kaya dengan polifenol. Polifenol ni adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel penuaan.




Nak tau khasiat satu-persatu campuran botani tersebut? Jom… saya bagitau..

1.    Anggur Muscadine

-  Jika anggur biasa mempunyai 19 pasangan kromosom, Anggur Muscadine ni pula mempunyai 20 pasangan kromosom. Disebabkan pasangan tambahan kromosom inilah maka Anggur Muscadine menyediakan lebih banyak feadah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Ia juga mengandungi banyak polifenol dan resveratrol.


2.    Purple Carrot

- Adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi fitokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, sesquiterpenes dan anthocyanins. Anthocyanins mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.


3.    Elderberi Eropah

-   Mempunyai ciri antioksidan yang kuat dan membantu mengukuhkan system imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Kaya dengan vitamin A, B, C dan nutrient seperti asid amino, carotenoid dan tannin.

Juga membantu merendahkan tahap kolesterol, menghalang oksidasi kolesterol LDL, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


4.    Polygonum Cuspidatum

Merupakan sumber komersial resveratrol yang mempunyai banyak manfaat kesihatan. Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Rasanya dah cukup panjang lebar penerangan mengenai Vivix ni kan? Sungguh banyak khasiat yang terdapat dalam satu botol Vivix ya/tak? Adalah sangat-sangat berbaloi untuk memiliki Vivix ni dengan sebegitu banyak khasiat yang ada padanya.

Paling best bab melambatkan gejala penuaan tu.. Siapa yang tak kembang kuncup rasa hati bila dipuji awet muda oleh orang tersayang ataupun rakan sebaya.. Sedangkan rakan sebaya kita nampak semakin berumur, anda pula masih maintain awet muda. Bukankah syok? Hehe.. Jangan la sebaliknya pula yang berlaku.. Anda pula dikatakan sebagai tua sebelum usia. Tak ke bernanah rasa hati tu??? Haa..sebelum terlambat, inilah masanya untuk anda bertindak. Bertindak macam mana? Tak perlu nak buat plastic surgery yang sah-sah kosnya terrramatla mahal! Cukuplah dengan melaburkan wang tersebut untuk mendapatkan Vivix. Jimat pun jimat dan hasilnya pastinya sangat-sangat memuaskan. 


Tua sebelum usia??? Ohh...Tidak....



Siapa yang tak nak kelihatan lebih muda dari usia sebenar..Betul tak?

Vivix la rahsia kecantikan Ayu Raudhah..


Okayla, saya nak akhiri cerita Vivix sampai kat sini. Pesanan saya ialah, jangan lambat bertindak hingga anda menyesal tak sudah tau…Ok..sehingga jumpa lagi. Terima kasih kerana sudi membaca entri ni. Nak dapatkan Vivix sekarang? Jom order...






Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ FB PAGE 

♥ Email : juaazura81@gmail.com


Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

2 comments:

  1. Bismillah.

    Saya pun sentiasa amalkan vivix shaklee ini dan berkongsi kebaikan dengan ibu mertua dan suami. Kesihatan pun bertambah baik dan kita pun senang hati bila orang tersayang sihat walafiat!

    Teruskan berkongsi kebaikan :)

    ReplyDelete