Faedah Dan Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee


Assalamualaikum…Salam ceria semua. Hari ni tak nak cerita tentang permasalahan mengenai penyakit. Tapi tajuk nya masih tak lari dari Shaklee. Saya nak habaq kat anda semua tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee. Apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee ni? Kalau anda nak tau, baanyakkk sangat kelebihan menjadi ahli Shaklee. Kalau nak tau, jom baca sampai habis.


Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee.

1. Modal Rendah.

Bagi yang pernah menjadi ahli mana-mana syarikat MLM, boleh bandingkan berapakah yuran keahlian berbanding yuran keahlian Shaklee. Di Shaklee yuran keahliannya adalah serendah RM65 (tambahan RM10 untuk kos pos kit ke Sem. M’sia dan RM20 ke Sabah/Sarawak).

Pernah saya didatangi seorang kenalan yang menceritakan bahawa modal beliau untuk menjadi ahli syarikat XYZ mencecah ribuan ringgit. Siap ada yang buat pinjaman bank lagi. Syukurlah saya tidak turut terjebat mengikut jejak langkah beliau. Memang naya la kalau saya terpaksa berhutang ribuan ringgit semata-mata nak jadi ahli syarikat tu.

Dengan Shaklee pula, tak memerlukan saya membuat pinjaman mana-mana tempat pun! Paling best ialah, anda tak perlu memperbaharui keahlian tu setiap tahun. Asalkan anda ada melakukan walau satu transaksi pembelian dalam satu tahun sudah memadai.  

2.  Penjimatan Dari Segi Harga.

Bila anda telah mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda terus layak menikmati pembelian barang pada harga ahli. Di sini, anda dapat jimat sebanyak 15%-20% dari harga pasaran.


3.  Dapat BONUS/CASH BACK

Setiap pembelian bulanan berjumlah minimum 150uv akan melayakkan anda mendapat bonus dari Shaklee. Bonus tersebut akan dibayar ke akaun anda pada pertengahan bulan yang akan datang. Jadi, lagi banyak pembelian yang ada lakukan, lagi banyak la bonus yang masyuk…Hehe..

Bonus ni tak semestinya untuk ahli Shaklee yang menjalankan bisnes (jual produk Shaklee), ahli yang makan sendiri bersama-sama keluarga dan rakan  pun layak dapat bonus. Asalkan, point (uv) anda adalah 150uv dan ke atas.


4.  Mempunyai Sistem Online.

Kalau anda nak order produk Shaklee atau nak mendaftarkan keluarga mahupun rakan, semuanya boleh dilakukan secara online melalui www.shaklee2u.com.my

Banyak lagi kemudahan sistem online ni, antara penambahbaikan yang pihak Shaklee lakukan baru-baru ni ialah dengan melancarkan widget pembelian atas talian bagi orang awam. Widget yang dinamakan eSell ni memudahkan orang awam yang nak membeli sendiri produk Shaklee tanpa melalui pengedar Shaklee dengan menekan butang order now pada blog/fanpage pengedar tersebut.

Anda tak perlu la risau, kerana sebaik anda membeli produk tersebut, satu pemberitahuan akan diterima oleh pengedar dimana mereka akan memberi panduan pemakanan supplemen yang telah anda beli.

5. Produk Yang Bagus.

Ini bukanlah claim dari saya seorang. Sebagai pengguna sesuatu produk, anda pasti dapat merasakan perbezaan semasa mengamalkan produk A atau B atau Shaklee. Kekuatan Shaklee hingga menyebabkan ianya telah bertahan hingga sekarang ialah dari segi kekuatan produknya. Kalau nak tau, Shaklee ni dah wujud sebelum saya lahir lagi. Saya ni dah menjangkau umur 3 series.. Bayangkan betapa lama Shaklee dah ditubuhkan.


Perbezaan Shaklee Berbanding Jenama Lain.

1. Sentiasa Selamat

Shaklee amat menitikberatkan keselamatan dan standard kami tiada bandingannya. Setiap ramuan baru akan menjalani lebih daripada 350 ujian untuk mengesan bahan pencemaran merbahaya. Sebanyak 100,000 ujian kualiti yang dilakukan dalam setahun bagi memastikan ketulenan dan potensi sebenar ramuan tersebut.

2. Sentiasa Berkesan

Shaklee bertanggungjawab memeberikan produk yang berkesan. Daripada pemilihan bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen, sehinggalah bukti kajian sains dan makmal ianya menunjukkan bukti keberkesanan.

Kajian yang dijalankan pada tahun 2007 menunjukkan bahawa mereka yang mengambil supplemen Shaklee selama lebih 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil supplemen lain atau mereka yang tidak mengambil supplemen langsung.


3. Sentiasa Mesra Alam

Selama lebih daripada 55 tahun Shaklee telah menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar. Dengan mencipta satu daripada pencuci biorosot pertama dalam tahun 1960 sehinggalah menjadi syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah hijau.

Dah tau kelebihan menjadi ahli Shaklee dan perbezaan Shaklee berbanding jenama lain? Apa macam? Dah teruja nak menyertai keluarga besar kami? Kalau rasa teruja dan berminat tu, bolehlah hubungi saya untuk membantu mendaftarkan anda. Mudah je nak daftar tu, semuanya melalui online. Murah je kan modal nak jadi ahli Shaklee ni..Jadi toksahlah fikir lama-lama J. Setakat ni je la entri saya untuk kali ni. InshaAllah akan bertemu di lain entri.

P/S:  Baca juga :






Inilah sebabnya mengapa saya join ahli Shaklee. Saya pengguna tegar Shaklee tau :)



Nak free keahlian? Boleh je asalkan pembelian anda berjumlah 200uv.



Group kami sedia memberi tunjuk ajar kepada anda

Anda tentukan!



Selamat Datang ke keluarga besar Shaklee kami



Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

 SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

 Shaklee ID : 1091952

 FB PAGE 

 Email : juaazura81@gmail.com
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment