Resipi ESP Yang Mudah Lagi Menyelerakan

Assalamualaikum…Salam ceria semua. Hari ni saya nak kongsikan resipi ESP. Banyak cara nak minum ESP sebenarnya, selain daripada mencampurkannya bersama air suam. Nak tau lebih lanjut resipi ESP? Jom saya bagitau.

Sesekali nak juga merasa variasi ESP ni kan. Yang penting, cara penyediaannya sangat mudah dan cepat.


Antara resepi ESP yang selalu saya buat ialah:-

1.  ESP + MILO

Biasanya saya minum ESP + MILO semasa bersahur dan berbuka. Caranya mudah je, campurkan 1 sudu ESP bersama 1 sudu MILO. Shake menggunakan shaker. Dah siap untuk diminum..

2.  ESP + Dutch Lady Full Cream (Strawberi).

Memang sedap tau, tambahan lagi bila diminum semasa sejuk. Segar je tekak ni..



3.  ESP + Meal Shakes

Sesekali tu tukar selera minum ESP ni memang best. Takde la korang jemu kalau asyik minum ESP ikut cara yang sama je. Sedap tau rasa vanilla pada Meal Shake.

4.  ESP+Meal Shakes+PD (Performance Drink)

Kadang-kadang semasa sahur, saya ambil ketiga-tiga kombinasi Set Mighty 3 Gems ni sekaligus.




Antara resipi ESP yang lain yang anda boleh juga cuba kat rumah ialah:

ESP + TWISTER TROPICANA (ikut perisa yang anda nak)

ESP + RIBENA

ESP + HORLICKS

ESP + SIRAP BANDUNG

ESP + FRESH MILK + KURMA

ESP + SUSU ANMUM

ESP + MANA-MANA JUS BUAH-BUAHAN(tembikai, epal @lobak)

Dan banyak lagi resepi ESP J. Boleh rujuk kat gambar ehsan dari Google ni..



Sebelum nak mengakhiri resipi ESP ni, saya nak kongsi juga khasiat ESP kepada anda.

Kebaikan ESP

1.  Awet Muda – mengandungi asid amino penting untuk membina sel, otot, kuku, rambut, darah, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap ialah kunci awet muda. Nak awet muda tak? Jomla try ESP :p

2. Baik untuk hormon – Kaya dengan isoflavones yang fungsinya adalah menyamai hormon wanita. Juga membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.

3. Baik untuk prostat (bukan untuk wanita je ESP ni) – Geneistein berupaya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia (radikal bebas) menukarkan sel DNA kepada sel kanser.

4. Meremajakan kulit – Merangsang permbentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mempercepatkan penyembuhan luka. Yang paling best saya tahu anda semua pasti suka ialah ia juga membantu mengurangkan kesan parut.

5. Membekalkan tenaga – Membekalkan tenaga dengan segera dan menyebabkan tenaga berkekalan untuk tempoh yang lama. Macam time puasa begini, memang disyorkan la untuk anda mengamalkan ESP bagi yang selalu tak bermaya menjelang puasa.

6. Membaiki Pigmentasi – Membantu membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua. Juga membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur.

7. Membaiki memori – Membantu meningkatkan kualiti memori, dorongan seksual dan rangsangan.

Setakat ni je la entri saya untuk kali ni. Mari kita bereksperimen sendiri dengan resipi yang saya kongsikan. Yang belum cuba tu, boleh la cuba ESP sekarang dan rasai sendiri manfaat yang akan anda perolehi. InshaAllah kita akan bertemu di lain entri. Kalau nak order ESP boleh terus klik butang order kat bawah ni ok..





Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

 SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

 Shaklee ID : 1091952

 FB PAGE 

 Email : juaazura81@gmail.com
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment