Tips Kecantikkan Kulit Wajah


Assalamualaikum, apa khabar hari ni? Moga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik. Hari ni nak bicara tentang kecantikkan. Wanita dan kecantikkan..Memang tak dapat nak dipisahkan ibarat irama dan lagu. Hehe.. Bermacam cara yang dilakukan kaum wanita ni untuk menjaga kecantikkan wajah dan penampilan diri. Namun, sejauh mana cara nak mencantikkan kulit tersebut adalah selamat dan tidak membahayakan diri?


Relakah anda untuk disuntik demi nak cantik?

Anda dan tidak terkecuali juga saya mestilah memilih untuk cantik cara selamat dan semulajadi tanpa sebarang risiko yang memudaratkan diri seperti kanser kulit dan sebagainya kan..Mintak dijauhkanlah.. Bagi yang ada masalah jerawat mungkin anda patut meneliti makanan yang yang anda ambil hingga ianya memberikan reaksi kepada kulit anda. Namun, bukan semua orang yang menghidapi alahan terhadap makanan seperti kekacang, makanan yang berminyak, berempah atau yang terlalu pedas.

Ini adalah disebabkan bukanlah makanan yang menjadi punca masalah jerawat tersebut, tetapi ianya adalah bergantung kepada bagaimana tubuh anda memberi reaksi terhadap makanan yang dimakan.


Contoh makanan/minuman yang bereaksi terhadap jerawat.

1.  Makanan berlemak, berminyak serta bergoreng – Makanan sebegini boleh meningkatkan kandungan glukosa (gula) dalam darah dari karbohidrat dan lemak.

2.  Minuman berkafein dan berkarbonat – Kafein akan merangsang kalenjar adrenalin untuk merembeskan hormone penyebab stress. Selain itu, ia juga boleh mengganggu waktu tidur anda. Minuman berkarbonat pula mengandungi gula yang tinggi dan meyebabkan kulit menjadi berminyak.

3. Makanan dalam tin /processed food – Makanan dari sumber yang tidak asli (proses) adalah tidak sihat untuk dimakan.
Makanan dari produk tenusu – Alahan boleh berlaku disebabkan kandungan lemak dan hormon yang tinggi dari makanan berasaskan susu seperti susu lembu.

Contoh makanan/minuman yang elok diamalkan.

1.  Buah-buahan dan sayur-sayuran – Bunyinya macam klise, tapi inilah hakikatnya untuk mendapatkan kulit yang bebas jerawat!

2.  Makanan yang kaya serat – wholemeal, susu rendah lemak serta jus buah-buahan segar.

3.  Meminum air suam sekurang-kurangnya 3L sehari.

Bagaimana Supplemen Shaklee Membantu?

Boleh rujuk kat SINI bagaimana Set Kulit Shaklee boleh membantu masalah kulit anda.


Bagi yang ada simptom resdung, bolehla memasukkan Alfalfa Complex dalam set penjagaan kulit anda untuk proses detoks (buang toksin). Selain itu, GLA Complex juga bagus untuk mengimbangi hormon dalam tubuh.

Antara Fungsi GLA Complex

  • Menstabilkan hormon yang menjadi penyebab jerawat
  • Membantu mencairkan sebum yang berminyak
  • Mengurangkan rongga dari tersumbat
  • Mengurangkan gatal dan inflamasi
  • Menggalakkan kulit sihat  


Bila dah habis tackle masalah jerawat sampai jerawat pun segan nak bertapak kat muka, maka langkah seterusnya, bolehnya menggunakan supplemen untuk menghilangkan parut pula. Masa ni la nak repair  semula sel-sel yang selama ni dah rosak akibat jerawat, kesan penuaan dan kehilangan kolagen pada kulit. Jadi, elokla mula mengamalkan Collagen Shaklee ataupun kalau ada bajet lebih, tryla magic potion kami iaitu Vivix ;)

Anda tak perlu was-was untuk menggunakan produk Shaklee ni sebab ianya dijamin HALAL. Saya pun pengguna tegar produk ni kalau anda nak tau. Selain itu, produk Shaklee ni tiada mengandungi bahan kimia merbahaya seperti tretinoin atau merkuri.

Bagi yang ingin mencuba dan mengalami sendiri transformasi kulit wajah yang bebas jerawat, bebas cela dan awet muda, mulakan hari ni. Siapa tau mungkin inilah kali terakhir jerawat menghantui wajah anda. Kalau nak order, jangan segan..klik je butang order kat bawah ni..:)








Salam Hormat


Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

 SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

 Shaklee ID : 1091952

 FB PAGE 

 Email : juaazura81@gmail.com
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment