Atasi Hormon Tak Seimbang Dengan GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum..Pagi ni nak cerita tentang GLA Complex. Bila bercerita tentang GLA Complex, biasanya ia melibatkan hormon manusia. Tapi sebelum tu, nak tanya apakah yang anda faham tentang hormon? Hormon adalah zat kimia yang berfungsi untuk membawa signal dari satu sel ke satu sel yang lain. Kelenjar-kelenjar pada hormon berperanan untuk menjaga kesihatan kita secara menyeluruh.

Antara hormon yang terdapat di dalam badan manusia

Terdapat banyak masalah yang melibatkan hormon kerana jenis hormon yang ada di dalam badan kita juga adalah sangat banyak. Biasanya bermacam versi cerita tentang penyakit atau masalah yang timbul akibat daripada ketidakseimbangan hormon. Antaranya bagi wanita ada yang mengadu mengalami haid yang tidak teratur, berat badan meningkat setelah bersalin, rambut gugur, masalah osteoporosis setelah menopaus, masalah kesuburan dan banyak lagi. Bagi lelaki pula, masalah yang timbul ialah kebotakkan, masalah berkaitan prostat, masalah berkaitan pengeluaran sperma, masalah berkaitan kesuburan dan lain-lain. 


Cara Menstabilkan Hormon

1. Menggunakan bioidentikal hormon.

2. Mengambil berat pemakanan yang diambil kerana nutrisi di dalam makanan sangat penting untuk pembentukan hormon di dalam badan kita.

3. Melakukan senaman yang memulihkan hormon.

4. Membetulkan imbangan hormon dengan mengamalkan supplemen GLA Complex bagi membantu mengatur kitar hormon supaya menjadi seimbang.

Perbezaan GLA Complex Shaklee 

Kebanyakkan GLA (Gamma-Linolenic Acid) yang berada di pasaran dihasilkan daripada EPO (Evening Primerose Oil). GLA Complex Shaklee pula diekstrak dari borage seed oil yang mengandungi 2 kali ganda GLA yang didapati di dalam EPO.

Kebolehserapan (bioavailabiliti) borage seed ini adalah 3 kali lebih tinggi dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Kebolehserapannya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu.

Setiap kapsul GLA Complex Shaklee digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E dan mengandungi lebih 300mg GLA yang merupakan sumber terbaik Omega-6. Gabungan tersebut berperanan untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.   

Bagaimana GLA Complex Shaklee berfungsi?

v Membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon pada lelaki dan wanita.

v Membantu menyeimbangkan proses badan yang normal.

v Memperbaiki simptom menstruasi seperti kesakitan, sakit pada bahagian payudara, mood yang tak menentu dan lain-lain.

v Membantu memperbaiki masalah prostat kaum lelaki serta masalah kerap kencing.

v Mengandungi anti-oksidan yang membantu meningkatkan sistem imun tubuh.
v Membantu mengatur kitar haid wanita.

v Memperbaiki inflamasi kulit, ekzema, alergi, kulit kering, bintik penuaan.

v Merendahkan kolesterol LDL ; menghalang penambahan berat badan.

v Memperbaiki tekstur rambut dengan memperbaiki keadaan rambut yang kering atau rambut gugur.

Jom lihat testimoni pengguna yang mengamalkan GLA Complex Shaklee.

Testimoni pertama dari kakak ipar saya sendiri yang mengalami masalah haid tak teratur. Beberapa bulan tak didatangi haid, Alhamdulillah setelah separuh dari GLA Complex Shaklee diambil, dengan izinNYA keluar darah haid.










Tak cukup dengan testimoni, kita tengok video pulak ye :).. Apa pengalaman Puan Ija mengenai masalah haid yang tak teratur yang beliau alami.
Haid Tidak Teratur Buat Dia Emo Sokmo, Suami Pun Bingung from iReach HD on Vimeo.





Seperti biasa, kalau anda nak membeli GLA Complex Shaklee, boleh klik butang order kat bawah ni. Kalau nak tau lebih lanjut sebelum nak beli GLA Complex boleh rujuk saya terlebih dahulu.





Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call | Whatsapp: 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ FB PAGE 

♥ Email : juaazura81@gmail.com 
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment