Mengapa Percubaan Untuk Kurus Tidak Berjaya

Assalamualaikum semua..Hari ni sempena masih di bulan Syawal ni memang agak sesuai jika bercerita tentang nak kurus..Semua orang mengimpikan tubuh badan yang ramping. Apatah lagi bagi yang berat badannya semakin naik tak pandai nak turun-turun tu..Bukan setakat ramping, nak menurunkan berat badan pun payah. Di manakah silapnya hingga berat badan yang nak diturunkan tak pandai nak turun-turun malah makin naik lagi la ada.. Ada pula yang berat badannya macam yo-yo. Sekejap naik dan sekejap pula turun dan kemudian naik lagi..Huhu..Kes naya ni..Jadi, hari ni saya nak kongsikan di mana silapnya yang mungkin anda tak sedar anda telah lakukan hingga menyebabkan impian anda nak menguruskan badan masih belum tercapai.



Kesilapan Yang Menyebabkan Berat Badan Tak Turun

1.    Tidak mengawal pemakanan

Di bulan puasa yang lepas, mungkin ada yang berjaya menurunkan berat badan. Namun menjelang Syawal, berat badan naik la pula. Lebih parah lagi bila berat badan yang naik tu melebihi dari berat badan yang turun. Adohaii..tak ke sia-sia je usaha selama ni kan.. Mengapa berat badan naik menjelang syawal? Sudah tentulah bila anda tidak mengawal pemakanan dan ditambah pula makanan yang dihidangkan semasa berkunjung ke rumah terbuka sememangnya kena dengan selera anda.Haa..memang la peluang nak makan sukar untuk dilepaskan begitu sahaja. Ya tak? Tak cukup makan 2 pinggan, tambah lagi pinggan yang ke 3..Agak-agaknyalah kan..berapakah jumlah kalori yang anda telah ambil?



2.     Mengambil makanan dan minuman berkarbonat/manis.

Biasanya kalau berat badan berlebihan, minuman yang manis/berkarbonat memang harus dielakkan pengambilannya. Mengapa? Ini adalah kerana kandungan gula yang tinggi adalah di antara punca yang boleh menyebabkan obesiti.



3.    Tidak bersenam

Senaman juga penting jika nak menurunkan berat badan. Macam mana kalori yang tidak diperlukan di dalam badan kita hendak disingkirkan jika anda tidak bersenam? Bersenam membantu meningkatkan kadar metabolisme badan kita serta membantu membakar lemak dengan cepat. Bukan saja metabolisme meningkat, malah dengan bersenam anda juga akan berasa lebig cergas.



4.    Mengelak waktu makan.

Untuk kurus, bukanlah bermaksud anda mengelak untuk makan. Percaya tak kalau saya katakan jika anda nak kurus, anda mestilah makan sekurang-kurangnya 5 kali sehari. Makanlah secara kerap tetapi dengan kuantiti yang sedikit. Ianya lebih baik begitu jika dibandingkan anda mengetepikan waktu makan tengahari contohnya tetapi bila waktu makan malam, hidangan yang anda ambil adalah 2 kali ganda jumlah yang patut anda makan.





Di Shaklee, impian anda untuk kurus tidak akan terkubur begitu sahaja. Apa yang penting ialah anda benar-benar komited untuk merealisasikan impian anda iaitu untuk menurunkan berat badan. Suka untuk saya ingatkan, untuk menurunkan berat badan hasilnya tidaklah dapat dilihat dengan sekelip mata. Bukanlah hari ini anda makan supplemen Shaklee dan bulan depan anda mengharapkan berat badan anda turun menjunam sehingga 10 kg. Biarlah berat anda turun dengan lambat asalkan ukuran badan menjadi lebih kecil. Di Shaklee, apa yang penting adalah inch loss dan bukannya berat badan yang menurun secara drastik. Semuanya bergantung sepenuhnya dengan keazaman untuk kurus yang tinggi dan yang paling penting ialah sabar dan disiplin yang tinggi.


Bagaimana Set Kurus Shaklee Berfungsi

Untuk mendapatkan berat badan yang diimpikan, 3 kaedah untuk kurus dengan Set Kurus Shaklee ialah melalui DETOKS, BAKAR dan BINA

1. Agen DETOKS = ALFALFA/HERBLAX


  


2. Agen BAKAR = LECITHIN/ OMEGA GUARD



3. Agen BINA = Cinch Shake (Chocolate/ Vanilla/ Cafe latte) ATAU Meal Shakes ATAU ESP





Selepas dah bakar lemak, kita BINA pula. Jangan risau, bukanlah saya suruh anda membina badan jadi macam body builder ya..Proses BINA ni bertujuan supaya bila bilangan inci dah dapat dikurangkan, maka takde la masalah otot menggeleber akan terjadi.


Antara lain sebab kenapa perlukan protein ialah?(Cinch/ESP/Meal Shakes mengandungi protein)

** Kerana protein membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 

** Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keadeh tersebut boleh KLIK DI SINI.
Mesti anda tak nak percubaan mengurangkan berat badan atau yang lebih penting ialah mengurangkan bilangan inci tubuh badan yang berlebihan menjadi sia-sia kan. Apa yang perlu anda lakukan adalah semangat yang kuat untuk mengawal pemakanan dan menjalani rutin hidup yang lebih sihat. 

Program Pengurangan Berat Cinch sangat berbeza dengan program lain. Ini adalah kerana program ini telah diuji secara klinikal dengan formula peningkatan leusina. Cinch dengan leusina membantu anda mengekalkan otot yang anda miliki, membakar lemak yang tidak diingini dan mengurangkan bilangan inci yang ingin dikurangkan. Jadi, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada diet Yo-Yo. Teruja nak cuba? Boleh order Set Kurus Shaklee dengan klik butang order kat bawah ni ya...:) Saya akan bagi konsultasi sepenuhnya untuk anda.




Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call | Whatsapp: 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ FB PAGE 

♥ Email : juaazura81@gmail.com 
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment