Set Hamil Shaklee Trimester 1, 2 dan 3

Assalamualaikum.. 

Semalam dah cerita tentang pemakanan berkhasiat untuk ibu hamil. Hari ni saya nak sambung sikit topik semalam tapi kali ni nak cerita lebih terperinci mengenai Set Hamil Shaklee. Saya akan kupas satu-persatu supplemen yang didapati di dalam Set Hamil Shaklee. 

Ingat tak mengapa ibu hamil perlukan makanan berkhasiat dan nutrisi lengkap? Saya requote balik entri sebelum ni ya....

Makanan berkhasiat juga diperlukan bagi menampung permintaan dari bayi dan keperluan ibu hamil sendiri. Bayangkan, dengan kandungan yang makin membesar hari demi hari, maka permintaan terhadap makanan berkhasiat pun mestilah turut meningkat. Mesti ibu-ibu tak nak perkembangan bayi mereka terjejas kan?

Supplemen adalah makanan tambahan yang diperlukan bagi menampung lompong-lompong zat yang kurang di dalam badan kita. Kalaupun kita dah makan makanan yang berzat, kadang-kadang tanpa kita sedari makanan (sayur/ikan,buah-buahan) yang kita ambil telah kehilangan zat. Contoh mudah ialah apabila makanan tersebut telah dimasak dalam tempoh masa tertentu, sedikit sebanyak zat akan menjadi kurang akibat pendedahan kepada haba atau kepanasan.

Okay, sekarang saya nak kenalkan anda semua dengan supplemen-supplemen yang terdapat di dalam Set Hamil Shaklee. 


ESP - tahan 1 ke 2 bulan

  • Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan tubuh manusia. Asid amino tersebut berfungsi untuk membina otot, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain.
  • Membekalkan tenaga segera dan kekal untuk masa yang lama ( sangat sesuai untuk ibu hamil yang selalu letih dan lesu).
  • Meningkatkan sistem imun.



Vita-lea Iron Formula ( Multivitamin Zat besi) - tahan 4 bulan

  • Membantu menghasilkan sel-sel darah merah yang berfungsi untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan. Agak-agak kalau kurang oksigen apa yang terjadi? 
  • Melengkapkan nutrisi dan kaya zat besi, amat sesuai untuk ibu hamil yang mengalami anemia (low Hb)
  • Membantu menghasilkan pertumbuhan sel baru, membantu pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku serta hormon.



B. Complex ( Asid Folik) - tahan 4 bulan

  • Membantu melawan tekanan, memastikan kesihatan sistem saraf dengan membantu melegakan sakit kepala, migrain, muntah-muntah atau mabuk laut/darat.
  • Juga membantu mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat.
  • Membantu tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.
  • Mengurangkan risiko kecacatan neural tube dan sangat penting untuk perkembangan fizikal saraf bayi dan sel-sel lain.
  • Ibu hamil memerlukan 1000mcg asid folik setiap hari.



Ostematrix ( kalsium) - tahan 2 bulan

  • Memperbaiki kekejangan (cramp), kebas-kebas, serta sakit sendi.
  • Vitamin D di dalam Ostematrix membantu penyerapan kalsium dengan lebih baik.
  • Meringankan stress, merupakan penenang bagi saraf serta membantu menggalakkan tidur yang selesa.
  • Membantu membina tulang dan gigi yang kuat.
  • Ibu hamil disarankan mengambil 1,200 hingga 1,300 miligram kalsium sehari. Pengambilan kalsium yang didapati mencukupi boleh mengelakkan masalah kekejangan semasa proses bersalin.



Vita-C - tahan 6 bulan
  • Membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang optimum.
  • Meningkatkan sistem imun badan serta mengurangkan simptom flu/selsema.
  • Membantu menyingkatkan waktu pemulihan terhadap penyakit.
  • Disamping menjaga kesihatan ibu hamil, vita-C juga boleh membantu mencantikkan kulit dengan mencerahkan kulit secara semulajadi :))


Omega Guard. (DHA) - tahan 1 ke 2 bulan
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan melegakan ketegangan di leher.
  • Membantu merendahkan kolesterol.
  • DHA adalah nutrien penting untuk otak, sistem saraf dan retina. Jika  pengambilan DHA oleh ibu hamil adalah sederhana atau rendah, maka paras DHA pada bayi juga akan turut sederhana/rendah.
  • Ibu hamil yang mengamalkan pengambilan supplemen DHA pula akan melahirkan bayi yang mempunyai paras DHA yang lebih tinggi dalam otak mereka.


Untuk makluman ibu hamil, Omega Guard mula diambil menjelang trimester ke 2 dan 3 kehamilan anda. Supplemen-supplemen lain pula boleh diambil sedari trimester pertama lagi.




Dah tahu fungsi supplemen untuk ibu hamil Shaklee, sekarang kita lihat pula pesanan dari Dr Hamid Arshat mengenai kepentingan supplemen terhadap ibu-ibu hamil dan selepas bersalin.



Sekarang kita lihat testimoni yang telah menggunakan Set Hamil Shaklee









Lagi testimoni pengguna Set Hamil..Kali ni dalam bentuk video. Jom tonton..

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo.


Bagi ibu hamil yang berminat nak mengetahui lebih lanjut mengenai supplemen tersebut, bolehla hubungi saya untuk konsultasi dan pembelian ya.



Jika anda berminat nak dapatkan Set Hamil Shaklee boleh klik butang order ni atau boleh hubungi saya :))









Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com
Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment