Testimoni Bekas Pesakit Bell's Palsy Atau Muka Kaku Dan Ikhtiar Pemulihannya


Assalamualaikum...

Jika pada entri sebelum ni Zura pernah menulis mengenai apakah penyakit Bell’s Palsy, kali ni Zura nak kongsikan kepada anda semua testimoni seorang bekas penghidap Bell’s Palsy. Terima kasih yang tak terhingga kepada Puan Faiza Suhada kerana membenarkan saya berkongsi kisah beliau.

Jom ikuti pengalaman Puan Faiza Suhada yang saya petik dari FB beliau.




BILA SEBELAH MUKA KU KAKU @ BELL'S PALSY
Alhamdullilah
.
2 oct 2015
.
Saya bangun sebelah muka da jatuh
.
Xbole senyum
Mata x bole tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je
.
Dr sahkan saya diserang bellpalsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muke
.
Saya di steroid
.
Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin
.
Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..
.
Consume SPECIAL DOSE VIVIX
Dan consume
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E
dgn EXTREME
.
Saya juga menjalani fisioterapi
.
Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali
.
Share la
Saya izinkan
Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka
.
Saya dan sahabat #bellpalsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa..
Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius ia MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2...

Memang benar, kebanyakkan penghidap Bell’s Palsy berasa kurang keyakinan diri akibat perubahan pada wajah yang mereka alami. Berat mata memandang, berat lagi perasaan yang terpaksa dipikul pesakit.

Pada saat sukar begini, sokongan moral ahli keluarga terdekat seperti suami, ibu bapa, anak-anak dan keluarga sangat penting untuk memberi kekuatan dan semangat kepada pesakit Bell's Palsy.

Berikan mereka motivasi supaya mereka sentiasa bersemangat meneruskan rawatan demi untuk sembuh.

Selain rawatan mendapatkan rawatan doktor, Puan Faiza Suhada juga mengamalkan supplemen sebagai ikhtiar beliau untuk sembuh. Menurut beliau, antara supplemen yang beliau amalkan adalah:

SPECIAL DOSE VIVIX
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E

Bagaimana Supplemen Membantu Masalah Bell’s Palsy.

Jom ketahui bagaimana supplemen tersebut bertindak:

1.VIVIX.

- Bertindak sehingga ke peringkat sel dengan melindungi sel / DNA dari serangan radikal bebas punca kepada segala penyakit.
Dengan perlindungan daripada VIVIX hingga ke peringkat sel, InshaAllah badan kita berupaya melawan serangan penyakit.


- Asid lemak Omega 3 mempunyai sifat anti-radang yang kuat  boleh membantu mengurangkan keradangan dan bengkak di seluruh badan anda.

3. B - Complex.

-  Membantu melegakan tekanan serta memastikan kesihatan fungsi saraf yang sangat penting untuk penyembuhan pesakit Bell's Palsy kerana penyakit ini melibatkan saraf kranial (saraf pada muka)


- Membantu memperbaiki kitaran atau peredaran darah yang lancar pada pesakit Bell's Palsy.

Selain vitamin di atas, antara vitamin lain yang juga sesuai disarankan kepada pesakit Bell's Palsy adalah :

5. Garlic.
- Merupakan antibiotik semulajadi dan selamat untuk kegunaan jangka panjang bagi meningkatkan sistem imun tubuh serta menghalang penyakit berjangkit.


- Bioflavonoid di dalam Vita C Shaklee  mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam badan kita, membantu melegakan inflamasi/radang, menentang jangkitan akibat bakteria dan radikal bebas.



Ikuti pesanan Puan Faiza Suhada kepada pesakit Bell's Palsy sebelum saya mengakhiri entri saya.

"Assalammualaikum
Sekadar berkongsi experience yg diberikan.. saya tahu ramai yg sedang fight.. keep fighting and be strong... yakin korang bole kembali normal semula.. lambat atau cepat..
1.jumpa DR pakar untuk lebih detail
2.fisioterapi
3.amalkan makanan yang sihat dan ambil makanan tambahan serta gaya hidup sihat saya ambik shaklee sbg ikhtiar.
4.tawakal kepada Allah.
Sabar ye sahabat" - Puan Faiza Suhada.
Apa pula ikhtiar anda?
Bagi yang serius untuk mengembalikan semula wajah anda ke bentuk asal seperti sebelum diserang Bell's Palsy, dapatkan supplemen untuk Bell's Palsy dengan klik butang order di bawah sekarang







Salam Hormat

Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart)

Pengedar Sah Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

2 comments:

  1. Jangan cepat putus harapan kalau terkena bell's palsy. Cuba vivix!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.Alhamdulillah, 2 orang pelanggan Zura juga telah sembuh daripada Bell's Palsy dengan izinNya setelah mengamalkan VIVIIX

      Delete