Masalah Kulit, YOUTH Shaklee

Cara Menghilangkan Kulit Kusam Dan Ketahui 6 Punca Mengapa Kulit Menjadi Kusam

Kulit kusam adalah kulit yang kelihatan tidak bermaya atau tidak berseri. Zura nak bantu anda menghilangkan masalah kulit kusam supaya anda mendapatkan kembali kulit yang berseri. Tapi sebelum tu, jom periksa apakah punca-punca yang menyebabkan kulit menjadi kusam. Bila dah tau puncanya, senangla anda nak buat langkah yang sepatutnya untuk mengembalikan seri wajah anda tu.

6 Punca Mengapa Kulit Menjadi Kusam

Anda tertanya-tanya mengapa kulit anda menjadi kusam? Berikut adalah beberapa punca yang menyebabkan kulit kusam.

1. Tidak membuang solekan sebelum tidur

Membuang solekan sebelum tidur adalah rutin penjagaan kulit yang tidak boleh tidak, mesti dilakukan setiap hari. Bila anda skip rutin ini,ianya boleh menyebabkan liang roma kulit anda tersumbat, dan semua mekap atau bedak yang anda guna sepanjang hari tetap berada di kulit anda dan lama kelamaan menjadikannya kusam.

Cara mengatasi: Amalkan rutin mencuci muka sekurang-kurangnya 2x sehari iaitu selepas dan sebelum tidur. LUMINIOUS GEL OIL CLEANSER menghaluskan kulit anda dengan lembut, membersihkan kulit dan menyediakan kulit anda dengan langkah seterusnya.

Lepas cuci muka, jangan lupa apply YOUTH PERFECTING SKIN TONER

2. Sel kulit mati pada wajah anda semakin menompok.

Apabila sel-sel kulit mati tidak dibuang, hari demi hari ia makin menompok dan menyebabkan kulit anda menjadi kurang seri serta kusam.

Cara mengatasi: Anda boleh membebaskan kulit anda dari kekusaman dengan membersihkan dan membuang sel kulit mati dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER.

3. Kulit anda mengalami penuaan

Apabila kulit kita semakin matang, keupayaannya memperbaharui sel di permukaan kulit menjadi lambat dan menyebabkan pembentukan sel mati. Maka, tona merah jambu semulajadi kulit tersembunyi di sebalik sel kulit mati dan menyebabkan kulit anda boleh menjadi kusam serta hilang keremajaan semulajadi.

Cara mengatasi : Salah satu rahsia mendapatkan sel kulit yang kelihatan muda ialah dengan YOUTH ACTIVATING SERUM. Serum ni membantu memperbaharui kulit pada kadar maksima dengan menghasilkan kolagen dan elastin yang diperlukan untuk kulit yang lembut, gebu dan berseri/glowing.

4. Tidak melembapkan kulit dengan secukupnya

Jika anda mengabaikan penggunaan pelembap, anda tidak melindungi kulit anda dari sinaran matahari dan sinaran UVA/UVB. Hasilnya, kulit anda menjadi semakin kusam.

Cara mengatasi: AGE DEFENSE MOISTURIZER-SPF 50 bukan saja melembabkan kulit, malah ia juga melindungi kulit anda dari sinaran matahari dan sinaran UVA/UVB. Bukan itu aje, ia juga membantu menambahbaik penampilan kulit anda. Best ke BEST?

5. Tidur yang tidak mencukupi

Kulit kita memperbaharui dirinya semasa kita tidur. Tanda-tanda keletihan seperti kulit kusam akan kelihatan jika anda tidak mendapat tidur yang mencukupi.

Cara mengatasi : Disamping berusaha untuk mendapat tidur yang mencukupi, anda juga boleh menggalakkan proses pembaharuan kulit anda dengan ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM. Campuran botanikal night cream ni membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin dan cerah. Bukankah syok sambil tidur ada night cream yang membelai kulit kita kan?

Oh ya, night cream ni datang dalam 2 jenis iaitu light & rich.

6. Penggunaan produk penjagaan kulit yang salah

Kesilapan anda memilih produk skincare yang memudaratkan kulit boleh menyebabkan masalah kulit kusam anda menjadi semakin teruk. Bukan itu aje, anda juga mengkin terdedah kepada bahaya bahan terlarang seperti merkuri atau hydroquinone.

Cara mengatasi : Set skincare YOUTH yang dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit antarabangsa diyakini selamat kerana dihasilkan tanpa bahan kimia merbahaya.

Tips Menjaga Kulit Anda Supaya Tidak Kusam

Sekarang anda dah tahu punca kulit anda menjadi kusam kan..jadi tiba masanya untuk anda melakukan rutin penjagaan kulit anda. Dah ready untuk ucapkan selamat tinggal kepada kulit kusam?

Jom buat tips ni.

1. Pilih pembersih muka yang betul.
Apabila anda mempunyai kulit yang kusam, carilah pembersih muka yang boleh membantu menghaluskan dengan lembut. Paling bagus jika pencuci tersebut menggabungkan campuran vitamin, polifenol dan alga seperti Luminious Gel Oil Cleanser.

2. Memakai pelindung matahari sepanjang hari.

Perlindungan daripada matahari dan sinar UVA/UVB harus menjadi perhatian utama dalam rutin penjagaan kulit anda. Dengan menggunakan YOUTH Age Defense Moisturizer-SPF 50, anda melindungi kulit anda lebih dari sekadar sinar matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF50 UVA/UVB.

3. Melembapkan kulit anda di waktu pagi dan malam.

Anda juga boleh melembabkan kulit dengan YOUTH Age Defense Moisturizer-SPF 50. Haa..spesel kan YOUTH Age Defense Moisturizer-SPF 50 ni. Sambil melembabkan kulit ia juga melindungi kulit anda seperti yang telah Zura nyatakan di atas.

4. Bebaskan kulit dari sel-sel kusam.
Jika anda mempunyai kulit yang kusam, YOUTH Perfecting Skin Toner dapat membantu anda menghilangkan kekusaman dengan menyingkirkan sel kulit mati. Selain tu, ianya juga menghidratkan dan bekalkan nutrisi sekaligus kepada kulit anda.

5. Bersihkan wajah sebelum anda tidur.

Jangan sesekali tidur tanpa membuang semua kekotoran atau mekap pada wajah anda.Bila wajah dah bersih, masalah kulit kusam, jerawat dsbnya pun takut nak datang.

6. Baharukan sel kulit anda.

Bagaimana caranya? Mudah je, anda boleh menggunakan Advanced Renewal Night Cream setiap malam yang menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda sedang tidur.

Jika anda konsisten mengamalkan tips-tips yang Zura telah kongsikan, bersedialah untuk tampil lebih berseri dan awet muda serta penuh dengan keyakinan!

Dapatkan rangkaian set skincare YOUTH anda hari ni juga.

Baca: Skincare YOUTH Shaklee Bebas Paraben & Merkuri Penyelesaian Terbaik Masalah Kulit

Jangan biarkan kulit kusam membuatkan anda berasa malu dan rendah diri.

KLIK gambar YOUTH di bawah untuk belian secara online atau hubungi  Zura di wasap.my/60168004628 segera.

YOUTH UNTUK KULIT KUSAM

Pengedar Shaklee Anda

Azura Zainal

ID:1091952

wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628

admin@skincaresemulajadi.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge