Masalah Kulit, Testimoni

Wajah Rosak Teruk Kembali Cantik Selepas Konsisten Radiant 5 & Skincare Youth

Zura nak ceritakan kisah benar bagaimana kulit Pn Farah yang rosak teruk kembali cantik selepas konsisten mengamalkan set radiant 5 dan skincare YOUTH.

Masa bujang, Farah pernah terjebak dengan produk timbang kilo. Yela, masa tu takde ilmu tentang kandungan merbahaya dalam kosmetik timbang kilo. Semua main redah je asalkan jenama produk tu popular huhu..

 

Minggu pertama pakai memang kulit sangat cantik. Putih, bersih, licin, lembab siapa tak syok kan.. Rupanya, keadaan hanya bertahan selama 3 bulan. Masuk bulan ke empat dan dah nak kahwin, mulala muka ditumbuhi jerawat. Risau sangat masa tu. Mujur jurusolek pandai tutup jerawat yang ada.

Lepas kahwin muka dah makin teruk dan penuh dengan jerawat . Dengan kemerah-merahannya..Masa ni memang stress sangat. Orang pula naik hairan dan tanya kenapa kulit macam tu.

Masa tu, nak berdepan dengan orang memang malu sangat. Farah nekad berhenti menggunakan produk tu bila kulit jadi semakin pedih..

Bila jadi macam tu, suami Farah bawa Farah ke klinik kulit untuk dapatkan rawatan. Asal ada klinik kulit semuanya kami pergi. Bayaran bukan murah. Ratus-ratus semuanya.

Duit habis dah banyak tapi kesan tetap sama malah makin teruk pun ada. Jadi suami Farah tak bagi teruskan pakai produk klinik.

Kemudian Farah mengandung. Sepanjang mengandung hormon tak stabil dan kulit teruk semula. Hinggakan Farah dirujuk ke doktor pakar kulit di hospital kerajaan. Farah dibekalkan ubat yang dikawal maknanya ubat sapu yang kuat. Pakai juga ubat tu sebab nak bagi kulit reda dari alahan yang teruk.

Lepas bersalin Farah teruskan sesi temujanji dengan pakar kulit tu tiap 3 bulan sekali. Tapi disebabkan Farah jarang guna ubat yang dibekalkan, maka Farah stop sendiri appoiment dengan doctor pakar. Sebab risau juga efek ubat tu. Yang Farah perasan ubat tu hanyala sembuhkan lapisan luar sahaja. Bila tak pakai ubat tu, merah-merah dan gatal-gatal naik semula.

Tekanan sangat masa tu. Dah tak larat nak segan dengan orang. Cukup sengsara nak melayan pertanyaan orang dan lirikan mata yang terkejut tengok kulit muka Farah. Keyakinan diri memang takde la masa tu .

Bagaimana Farah Merawat Kulit Dari Dalam

Jadi Farah nekad untuk merawat kulitnya dari dalam. Jika rawat dari luar sahaja ia cuma sembuhkan lapisan kulit luar sahaja. Padahal di lapisan dalam kulit masih ada baki-baki bahan kimia yang bahaya.

Saya mulakan dengan GLA Complex untuk stabilkan hormon sebab Farah perasan bila hormon tak stabil kulit muka semakin teruk. Kemudian Farah konsisten set radiant 5 Shaklee iaitu ESP, SR VitaC Plus, Gla Complex, kolagen dan Vivix.

Lepas sebulan Farah consume tanpa miss terutamanya kolagen tu, Farah perasan kulit muka lebih elok berbanding sebelum ni. Ramai yang menegur kulit muka makin ok dari dahulu. Cuma masa ini parut-parut masih kelihatan lagi.

parut hilang & wajah makin cantik

Masuk je skincare youth di pasaran, Farah terus beli tanpa lepaskan peluang dan pakai setiap hari. Alhamdulilah Farah rasa semakin cantik sekarang dan suami sendiri tegur kulit makin cantik, tona kulit lebih sekata dan parut-parut kelihatan semakin pudar. Kalau suami sendiri yang tegur tu betullah kan kulit makin baik dan makin cantik. Isteri mana yang tak seronok bila suami sendiri puji perubahan pada wajah Farah.

Sekarang ni keyakinan diri dah kembali. Nak jumpa dengan orang dan berselfie pun dah takde masalah.

Kalau anda juga mengalami masalah wajah rosak teruk akibat salah guna produk kecantikan, Zura sangat recommend anda baiki semula wajah anda tu dengan Set Radiant 5 dan skincare YOUTH.

Sebelum masalah berlarutan hingga menjejaskan kesihatan, baik anda bertindak sekarang.

Hubungi Zura untuk dapatkan Set Radiant 5 dan skincare YOUTH hari ni juga.

Anda juga berhak untuk mendapatkan kulit cantik yang sihat.

Pengedar Shaklee Anda

Azura Zainal

ID:1091952

wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge