Jeragat, Tips

Cara Menghilangkan Jeragat Degil Dengan Cepat Dan Berkesan Secara Semulajadi

Jeragat adalah bintik-bintik pigmentasi berwarna kecoklatan yang berpunca akibat terdedah kepada matahari. Untuk itu, Zura nak kongsikan cara menghilangkan jeragat dengan cepat dan berkesan khas buat anda yang sedang mencari jalan untuk mengatasinya. 2 jenis jeragat yang biasa berlaku ialah jeragat epidermal dan jeragat dermal.

Punca Yang Menyebabkan Jeragat.

Disebabkan masalah berkaitan hormon.

Ibu mengandung, mereka yang mengambil pil perancang biasanya mengalami jeragat kerana perubahan hormon dalam badan.

Tidak menggunakan pelindung matahari atau sunblock semasa berada di bawah matahari.

Menggunakan kosmetik yang tidak sesuai atau mengandungi bahan kimia hingga menimbulkan masalah kepada kulit.

Disebabkan faktor genetik atau keturunan.

Cara Menghilangkan Jeragat Cara Tradisional.

Cara tradisi untuk menghilangkan jeragat yang Zura baca di majalah PaMa adalah seperti berikut;

– Kisar secawan kacang hijau sehingga menjadi halus sebesar gula.

– Kemudian basuh muka menggunakan kacang tersebut sambil menggosoknya dengan perlahan.

– Amalkan tiga kali sehari.

– Cara ini juga dikatakan dapat menghilangkan parut jerawat.

Untuk mengamalkan tips di atas ni, anda kena rajin mengisar kacang hijau.

Bagi yang sering tak sempat nak buat tips menggunakan kacang hijau, jangan risau kerana Zura ada tips khas untuk anda juga 🙂

Barulah adil kan?

Ok, tanpa membuang masa, tips menghilangkan jeragat yang Zura nak kongsikan ialah dengan menggunakan Set Jeragat Shaklee dan skincare viral YOUTH Shaklee.

Caranya sangat mudah. Anda cuma perlu amalkan dengan sabar dan konsisten. Insya Allah hasilnya sangat menggembirakan.

Nak tau kombinasi Set Jeragat? Jom tinjau.

1. GLA Complex.
– Membantu menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan hormon dalam badan.

2. ESP Shaklee.
– Memperbaiki dan memperbaharui sel dan tisu kulit dari dalam.

3. Vitamin C.
– Anti-oksida yang membantu mengatasi masalah berkaitan kulit.

4. Vitamin E.
– Merupakan agen anti oksida yang membantu mengurangkan parut jeragat, jerawat dan sebagainya.

5. Collagen Powder.
– Menghasilkan kolagen dan memperbaiki tona kulit yang bermasalah.

6. Vivix

Jika anda suka mencuba pelbagai produk kosmetik dan kesannya jeragat muncul di wajah, pengalaman Puan Umi Kalsom Bt Omar boleh dijadikan panduan anda.

Alkisahnya, Pn Umi cuba Vivix kepunyaan anak beliau yang tertinggal kat rumahnya. Kesan pertama yang beliau rasa ialah pagi tu rasa cergas dan tak mengantuk selepas solat subuh (sebelum ni memang akan mengantuk lepas solat subuh).

2 minggu berlalu, Pn Umi meneruskan mengambil Vivix dan beliau mendapati jeragat kehitaman akibat suka guna bermacam-macam kosmetik selama ni semakin pudar.

Walaupun dah berusia 62 tahun dan dengan 20 orang cucu, wajah Pn Umi kembali berseri dan beliau juga mencadangkan wanita menopaus supaya turut mengamalkan Vivix dan GLA Complex untuk meringankan komplikasi menopause.

hilangkan jeragat dengan Vivix

7. Skincare YOUTH
Skincare revolusi YOUTH™ dengan lapan paten dan paten-diproses, diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, termasukla jeragat.

Moga tips yang Zura kongsikan dapat membantu menghilangkan masalah jeragat degil di wajah anda. Zura pasti anda takkan sanggup membiarkan jeragat menghuni di wajah anda lama-lama.

Dapatkan segera Set Jeragat dan YOUTH segera kerana anda juga mampu mendapatkan kulit yang bebas dari jeragat dan berseri mulai dari sekarang.

Dah cuba, pasti anda rasaberutung kerana jumpa tips menghilangkan jeragat ni.

Youth awet muda,bebas jerawat
Klik Sini Untuk Beli YOUTH Online

 

Pengedar Shaklee Anda

Azura Zainal

ID:1091952

wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628
wasap.my/60168004628

1 thought on “Cara Menghilangkan Jeragat Degil Dengan Cepat Dan Berkesan Secara Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge