Jerawat, Tips

Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat, Berkesan Dan Ternyata Selamat

Dianggarkan sekurang-kurangnya  85% orang mengalami masalah jerawat. Banyak petua menghilangkan jerawat yang kita biasa dengar atau anda sendiri pernah mencubanya. Kali ni Zura terpanggil nak berkongsi cara menghilangkan jerawat dengan cepat, berkesan dan yang penting ianya selamat.

Berikut adalah beberapa supplemen yang berkesan untuk menghilangkan jerawat.

ESP – Menggantikan sel kulit yang berjerawat kepada sel-sel kulit yang baru yang lebih sihat. Lagi cepat sel kulit bermasalah diganti, lagi cepatla kulit anda bebas dari jerawat.

Vitamin C – Melindungi kulit daripada radikal bebas yang merosakkan kulit. Ia juga mebantu mengeringkan luka  pada jerawat

GLA Complex – Membantu menstabilkan hormon serta mengawal pengeluaran minyak pada wajah supaya normal.

Alfalfa – Membantu membuang toksin serta menjadikan kulit bebas dari jerawat.

Vivix -Antioksidan tinggi pada ramuan utama Vivix membantu menghalang punca jerawat.

Garlic – Bertindak seumpama antibiotik, garlic melawan bakteria yang berada dalam liang pori.

Supplemen-supplemen ni bertindak merepair sel dari dalaman anda.

Mesti ada yang tertanya-tanya, bila kulit wajah dah rosak, penjagaan luaran bagaimana pula?

Berita baik untuk anda. Skincare YOUTH Shaklee InshaAllah boleh membantu masalah anda tu. Asal saja anda bersabar dan konsisten mengamalkan vitamin seperti yang disebutkan dan skincare YOUTH, percayala kulit anda boleh kembali berseri tanpa jerawat. Yang pastinya, kulit anda sihat dan selamat daripada sebarang bahan kimia merbahaya.

Jika anda masih ragu-ragu, apa kata Zura kongsikan kisah Pn Yaya Abd Aris.

Masalah jerawat Puan Yaya ni berlaku pada Jun 2017 pada masa tu beliau ada masalah jerawat pasir. Sebelum ni Puan Yaya menggunakan Nutriwhite. Bila Nutriwhite beliau habis, silapnya ialah beliau tukar ke produk lain pula. Baru 2 menggunakan produk tersebut, jerawat mula tumbuh dengan banyak.

Kulit beliau makin teruk pada masa tu  masuk bulan puasa beliau kena pulak batuk kronik hingga sesak nafas, otot bengkak dan tulang rusuk sakit yang teramat.

Masa tu, jiwanya merudum dan beliau sangat down. Tak nak keluar rumah jumpa orang. Bagi suami tengok muka pun malu.

Apa yang Puan Yaya buat?

Puan Yaya mula ambil Vitamin C, Gla Complex, Alfalfa Garlic,  ESP dan ditambah dengan Vivix untuk masalah batuk. Beliau memang ikhtiar dengan Shaklee je.

Alhamdulillah sangat², kulitnya dah mula menampakkan perubahan. Daripada jerawat yang bernanah, ianya  terus mati meningalkan parut² merah. Selain konsisten mengamalkan vitamin, beliau juga memakai masker buatan sendiri dari bahan² semulajadi dan meletakkan Vivix juga dijadikan masker . Kadang-kadang juga letak bawang putih pada jerawat tu.

Anda bayangkan daripada keadaan kulit yang teruk, tak sampai beberapa bulan kulit Pn Yaya makin pulih. Hanya dengan mengamalkan vitamin Shaklee. (tak pakai dan makan benda lain pun).

Masuk bulan November 2017 kulit Pn Yaya dah licin dah tanpa jerawat. Yang tinggal adalah parut hitam je. Cepat kan? Padahal sebelum tu memang teruk tau. Satu muka kena. Vitamin-vitamin tu sangat² membantu!

Waktu tu tak terfikir pula nak ambil gambar. Bila dah reda sikit baru ambil gambar. Gambar yang anda lihat ni  kira dah ok sikit.. Sebelum tu  muka sangat teruk dengan jerawat besar-besar dan bernanah serta jerawat batu juga.

cara hilangkan jerawat
Ketara perbezaan kulit Pn Yaya kan?

Oh ya! Masa tu juga batuk pun dah ok lepas ambil Vivix. Sebelum ni, bila bangun pagi selalu batuk². Sekarang bangun pagi relax je, suami Pn Yaya pun perasan juga batuknya dah berkurangan.

Dari Jun- Nov, mungkin bagi sesetengah orang agak lama untuk melihat hasil kulit bebas daripada jerawat. Tapi Pn Yaya tetap konsisten dengan vitamin yang beliau amalkan. Menurutnya ;

Kita nak pulih balik dari dalam. Kita tak nak baik luaran je kan. So memang start tu takut nak pakai skincare sebarangan.

Hanya pakai produk shaklee saja. Lagi bertambah percaya & yakin la kan dengan shaklee ni.

Sekarang, kulit dah licin dan parut pun dah hilang. Kalau keluar jerawat tu, ia keluar sekejap dan lepas tu hilang balik. haha..macam malu² nak keluar gituu

Memandangkan Nutriwhite dah takde lagi, bila masuk skincare Youth, Pn Yaya Terus grab full set. Kesannya kulit beliau memang bertambah² elok. Banyak perubahan sejak menggunakan Youth. Antaranya ialah liang pori makin mengecil, kulit menjadi lembut, garis bawah mata pun dah hilang. Perubahan sangat banyak disebabkan Pn Yaya turut mengambil Set Cantik dimana keperluan nutrisi juga dibekalkan dari dalam.

Dah panjang cerita Zura ni. So lepas ni kalau anda ada masalah jerawat terutamanya yang disebabkan salah guna produk, cepat-cepat ikhtiar dengan supplemen Shaklee dan YOUTH. Confirm tak menyesal.

Hubungi Zura untuk mendapatkan supplemen untuk masalah jerawat & YOUTH segera.

Atau anda boleh beli terus DI SINI

 

Pengedar Shaklee Anda,

Azura Zainal

ID No: 1091952

wasap.my/60168004628

wasap.my/60168004628

wasap.my/60168004628

 

 

 

1 thought on “Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Cepat, Berkesan Dan Ternyata Selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge