Alfalfa Complex







Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sumber:www.shaklee.com.my



Salam Hormat


Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call | Whatsapp : 016 -800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com
Read More

ESP - Soy Protein Isolate Powder



Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sumber:www.shaklee.com.my




Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call | Whatsapp : 016 - 800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com
Read More





Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sumber:www.shaklee.com.my



Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin
 SMS | Call |Whatsapp  : 016-800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com

Read More

Vivix







Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix® Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Sumber:www.shaklee.com.my


Salam Hormat


Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call |Whatsapp : 016-800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com
Read More

Vita-E Complex







Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sumber:www.shaklee.com.my



Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call |Whatsapp: 016-800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com



Read More

GLA Complex




Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *

Tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

1Fann YY, Chapkins RS.Importance of dietary gamma-linolenic acid in human health and nutrition. Journal of Nutrition. 7998;128:1411-1414

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.



Sumber:www.shaklee.com.my



Salam Hormat


Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call | Whatsapp : 016 - 800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com

Read More

NutriFeron®











Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima
Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima.

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon® selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.

Nutriferon® mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call |Whatsapp : 016- 800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com

Read More

Meal Shakes








Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

   

Sumber:  Shaklee.com


Salam Hormat



Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
 SMS | Call |Whatsapp : 016-800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juaazura81@gmail.com
Read More

Khasiat Energizing Soy Protein (ESP) Untuk Kita Semua

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak cerita tentang khasiat Energizing Soy Protein (ESP). Tapi sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut saya nak bagitau anda semua apakah kepentingan ESP ni. Perasan tak korang bahawa di dalam kebanyakan set Shaklee sama ada Set Wanita Hamil, Set Ibu-ibu yang menyusukan anak, Set Kecantikan, Set Kencing Manis, Set Kesuburan serta Set Kurus terdapat ESP di dalam set-set tersebut? Ini adalah kerana PROTEIN adalah BAHAN UTAMA DALAM PEMBENTUKAN PELBAGAI ORGAN DAN TISU DALAM BADAN serta KOMPONEN UTAMA KEPADA HORMON MANUSIA. Maka, setiap organ kita memerlukan protein.


Kesan Kekurangan Protein

Tahukah anda bahawa kesan kekurangan protein akan mengakibatkan:-

a) Sistem imun untuk melawan penyakit menjadi lemah.
b) Masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan.
c) Kehilangan kepejalan otot.
d) Pertumbuhan yang terbantut.
e) Masalah penghadaman.
f) Masalah penghasilan darah dan hormon
g) Menyebabkan kepada kegagalan fungsi organ.

Khasiat ESP

Sekarang, kita tinjau pula apakah khasiat ESP ni.

a) Rahsia Awet Muda.

- Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia. Asid amino pula penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Maka pengambilan protein (ESP) yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

b) Baik untuk Hormon.

-  Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones di mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol.

c) Baik untuk Prostat.

 - Geneistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan merebaknya sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari dan pembesaran prostat.

d) Agen Anti Penuaan.

- Bagi mereka yang mementingkan kecantikan, berita baik bagi pengamal ESP kerana ia membantu mengurangkan kedutan, berupaya merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

e) Pembekal Tenaga.

- ESP membantu membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

f) Membaiki Pigmentasi.

- Pigmentasi terbentuk akibat aktiviti melasma berpunca daripada tindakan hormon yang merangsang sel melanin pada kulit. Selain hormon, faktor genetik juga mempengaruhi masalah itu. Dengan ESP, masalah pigmentasi dapat diperbaiki.

g) Membaiki Memori.

- Semakin meningkat usia kita, sedikit sebanyak mempengaruhi daya ingatan dimana daya ingatan menjadi semakin menurun. Dengan mengamalkan ESP ia membantu meningkatkan kualiti memori. Insha Allah.

Setelah anda mengetahui khasiat, kepentingan serta kesan kekurangan protein terhadap seseorang individu, marilah kita mengambil peluang menjaga kesihatan anda seisi keluarga dengan memasukkan ESP ke dalam diet harian kita. Saya sudah merasai manfaat ESP (saya akan kongsi pengalaman di lain entri) anda pula bagaimana?
   
Nak tempah ESP hari ini? Berita baik untuk anda, Shaklee menawarkan promosi istimewa ESP dalam bulan ini ( MAC 2014 ). Ayuh, kita borong ESP. Beli 6 canister ESP dapat percuma 1 canister. 




Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call |Whatsapp : 016- 800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952


♥ Email : juaazura81@gmail.com


 



Read More

Set G - Resdung / Asma / Alergi / Ekzema

B-complex
Anti stress.
Meredakan alahan.

Sustained Released Vita C
Membina sel darah merah yg sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman,
mengukuhkan sistem imun,
mempertingkatkan alergi hidung & kulit, asma.
Juga menyingkatkan waktu pemulihan &
mengurangkan symptom flu & selsema.

Alfalfa
Sebagai detoksifikasi.
Melawan alahan.
Memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif.



Hubungi saya untuk dapatkan suplemen anda :


Your Shaklee Independent Distributor
 
Azura Zainalabidin
 SMS | Call|Whatsapp  : 016-800 4628
 Shaklee ID : 1091952
 FB Page 
 Email : juazainal@yahoo.com

Read More

Betul Ke Produk Shaklee HALAL?



بسم الله الرحمن الرحيم


Panas betul soalan entri kali ini ya...Apa tak nya, macam ragu-ragu je dengan status HALAL Shaklee. Bagi menjawab soalan tersebut, jom kita lihat Sijil HALAL Shaklee kat bawah sekejap. Di harap sijil tersebut menjelaskan keraguan yang bersarang mengenai status HALAL Shaklee.





Bila dah ada Sijil, timbul pula soalan SIAPA yang mengeluarkan Sijil HALAL tersebut pula kan? Jom, kita baca sampai habis biar selepas ini tiada persoalan lain pula yang timbul. Untuk makluman semua, Sijil HALAL Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) ini adalah di antara badan Islam dari luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.


Penting bagi kita semua pengguna yang beragama Islam mengambil tahu/berat mengenai badan-badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Apa tak nya, daripada kita dok ragu-ragu nak menggunakan sesuatu produk atau makanan kerana tak pasti status keHALALan produk/makanan, kan ke bagus kalau kita kenal badan Islam luar negara yang diiktiraf JAKIM. Jadi tak adalah timbul isu was-was nak guna/makan kerana ketidakpastian kita sendiri. 

Kat mana pula nak tengok senarai badan-badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM? Jom saya bagi link untuk rujukan anda semua. Lepas dah tahu tu, jom pakat-pakat print dan tampal la kat mana-mana supaya senang nak carik. Di harap dengan penjelasan ini anda semua yang ragu-ragu dengan status HALAL Shaklee jelas mengenai isu ini.







Your Shaklee Independent Distributor
Azura Zainalabidin
♥ SMS | Call  |Whatsapp  : 016 -800 4628
♥ Shaklee ID : 1091952
♥ FB PAGE 
♥ Email : juaazura81@gmail.com




Read More