Khasiat Energizing Soy Protein (ESP) Untuk Kita Semua

Assalamualaikum..

Hari ini saya nak cerita tentang khasiat Energizing Soy Protein (ESP). Tapi sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut saya nak bagitau anda semua apakah kepentingan ESP ni. Perasan tak korang bahawa di dalam kebanyakan set Shaklee sama ada Set Wanita Hamil, Set Ibu-ibu yang menyusukan anak, Set Kecantikan, Set Kencing Manis, Set Kesuburan serta Set Kurus terdapat ESP di dalam set-set tersebut? Ini adalah kerana PROTEIN adalah BAHAN UTAMA DALAM PEMBENTUKAN PELBAGAI ORGAN DAN TISU DALAM BADAN serta KOMPONEN UTAMA KEPADA HORMON MANUSIA. Maka, setiap organ kita memerlukan protein.


Kesan Kekurangan Protein

Tahukah anda bahawa kesan kekurangan protein akan mengakibatkan:-

a) Sistem imun untuk melawan penyakit menjadi lemah.
b) Masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan.
c) Kehilangan kepejalan otot.
d) Pertumbuhan yang terbantut.
e) Masalah penghadaman.
f) Masalah penghasilan darah dan hormon
g) Menyebabkan kepada kegagalan fungsi organ.

Khasiat ESP

Sekarang, kita tinjau pula apakah khasiat ESP ni.

a) Rahsia Awet Muda.

- Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia. Asid amino pula penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Maka pengambilan protein (ESP) yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

b) Baik untuk Hormon.

-  Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones di mana fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol.

c) Baik untuk Prostat.

 - Geneistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan merebaknya sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari dan pembesaran prostat.

d) Agen Anti Penuaan.

- Bagi mereka yang mementingkan kecantikan, berita baik bagi pengamal ESP kerana ia membantu mengurangkan kedutan, berupaya merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, membantu mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

e) Pembekal Tenaga.

- ESP membantu membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

f) Membaiki Pigmentasi.

- Pigmentasi terbentuk akibat aktiviti melasma berpunca daripada tindakan hormon yang merangsang sel melanin pada kulit. Selain hormon, faktor genetik juga mempengaruhi masalah itu. Dengan ESP, masalah pigmentasi dapat diperbaiki.

g) Membaiki Memori.

- Semakin meningkat usia kita, sedikit sebanyak mempengaruhi daya ingatan dimana daya ingatan menjadi semakin menurun. Dengan mengamalkan ESP ia membantu meningkatkan kualiti memori. Insha Allah.

Setelah anda mengetahui khasiat, kepentingan serta kesan kekurangan protein terhadap seseorang individu, marilah kita mengambil peluang menjaga kesihatan anda seisi keluarga dengan memasukkan ESP ke dalam diet harian kita. Saya sudah merasai manfaat ESP (saya akan kongsi pengalaman di lain entri) anda pula bagaimana?
   
Nak tempah ESP hari ini? Berita baik untuk anda, Shaklee menawarkan promosi istimewa ESP dalam bulan ini ( MAC 2014 ). Ayuh, kita borong ESP. Beli 6 canister ESP dapat percuma 1 canister. 
Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call |Whatsapp : 016- 800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952


♥ Email : juaazura81@gmail.com


 Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment