Jaga Kesihatan Anda Dengan Meningkatkan Imunisasi


Health is wealth. Adakah anda bersetuju dengan kata-kata tersebut? Saya sangat bersetuju dengan pendapat tersebut. Apalah gunanya wang yang banyak jika tahap kesihatan berada pada tahap yang membimbangkan. Mesti ada pula yang berkata, tanpa wang ringgit, bagaimana nak membeli barang keperluan dan meneruskan kelangsungan hidup dan sebagainya? Masing-masing ada pendapat tersendiri..Relaks ok..itu hanyalah pendapat peribadi saya kerana bagi saya nikmat sihat yang percuma ni tersangatlah ‘mahal nilainya’ jika dibandingkan wang ringgit.

Bagaimana nak menjaga kesihatan? Saya percaya anda semua sedia maklum, untuk menjaga kesihatan terdapat beberapa langkah yang perlu diambil. Diantaranya ialah:-

1.Mengamalkan gaya hidup yang sihat

Gaya hidup sihat di sini bermaksud tidak melakukan perkara yang boleh menjejaskan kesihatan seperti merokok, meminum minuman keras dan sebagainya.


2.Menjaga pemakanan yang diambil seharian.

Pengambilan makanan yang seimbang serta mengikut panduan piramid pemakanan yang disyorkan sangat penting. Pastikan anda sekeluarga banyak memakan buah-buahan dan sayur-sayuran. Selain itu, adalah sangat penting untuk mengelakkan daripada mengambil makanan berminyak, tinggi lemak, serta terlalu manis kerana makanan tersebut tidak elok untuk kesihatan.

3.Mengamalkan senaman.

Senaman bukan saja boleh membantu membakar lemak terkumpul di dalam badan, malah juga membantu untuk untuk mencegah penyakit seperti sakit jantung, darah tinggi, strok serta kencing manis.

4.Memastikan kebersihan kawasan kediaman.
Dengan keadaan masa kini yang banyak kes demam denggi dilaporkan, adalah sangat penting untuk kita semua menitikberatkan kebersihan kawasan kediaman dan sekitarnya. Pastikan tiada air bertakung yang boleh menjadi tempat pembiakan nyamuk aedes. Kebersihan hendaklah sentiasa dititikberatkan setiap masa dan bukan hanya dititikberatkan semasa kes demam denggi berlaku.  


5. Meningkatkan sistem imunisasi.
Untuk perlindungan tubuh badan daripada dijangkiti penyakit akibat daripada serangan bakteria, kuman serta virus merbahaya, perlindungan yang baik dengan menguatkan sistem imun badan harus diambil.Bagaimana Meningkatkan Sistem Imunisasi

Bagi meningkatkan kekuatan sistem imun anda dan keluarga, Shaklee menawarkan rangkaian supplemen untuk menguatkan sistem imun.


Mesti ada yang nak tau apakah rangkaian supplemen yang saya maksudkan tu. Supplemen yang di maksudkan ialah 

1.Nutriferon.
2.Vivix.
3.Sustained Release Vita-C
4.Zinc Complex.
5.Garlic Complex.


Sekarang, saya kongsikan pula manfaat setiap satu supplemen tersebut. 

Nutriferon.
a.Merupakan satu-satunya interferon semulajadi yang berupaya merangsang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan.
b.Interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.
c. Melindungi dari influenza dengan memberi perlindungan yang efektif daripada virus, mikrob, selsema, alergi serta inflamasi.

Vivix.
a. Memelihara keseluruhan kesihatan.
b. Membantu anda berasa lebih bertenaga.
c. Menguatkan sistem imun. 


Sustained Release Vita-C.
a.Meningkatkan dan mengukuhkan sistem imun.
b.Membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
c.Menyingkatkan waktu pemulihan terhadap penyakit.
d.Mengurangkan simptom selsema.
e.Menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.


Zinc Complex.
a.Membantu pengeluaran kalenjar thymus yang berfungsi mempertingkatkansistem imun dengan mengeluarkan T-cells untuk membantu menentang kanser.
b.Juga menghalanginfeksi penyakit.

Garlic Complex.
a.Merupakan antibiotik yang selamat dan semulajadi.
b.Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat,kuman serta virus.
c.Menghalang alergi dengan mempertingkatkan imun terhadap penyakit seperti sinus, hidung sensitif, asma, serta selsema.Sebagai ibu bapa yang sangat mementingkan kesihatan dan kesejahteraan ahli keluarga anda, buatlah pilihan hari ini dengan mendapatkan supplemen semulajadi bagi memberi perlindungan yang optimum daripada penyakit yang boleh menjejaskan kesihatan anda seisi keluarga. Saya pasti anda tidak kisah untuk melaburkan wang demi menjaga nikmat kesihatan yang percuma anugerah dari Allah SWT. Jika anda berminat untuk mendapatkan supplemen untuk memberi perlindungan imunisasi kepada keluarga anda, boleh klik pada butang Order Now di bawah ni.
Salam HormatYour Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952


♥ Email : juaazura81@gmail.com

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment