Turunkan Kolesterol Tinggi Dengan Selamat Dan Semulajadi Dengan Phytocol-ST Shaklee


Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Alhamdulillah kerana masih dikurniakan kesihatan yang baik kita semua pada hari ini. Walaupun kita sihat, namun ada di antara kita yang risau dengan keadaan kesihatan ahli keluarga mereka. Bagi yang mengalami masalah kolesterol dalam darah yang tinggi, mereka sememangnya tercari-cari cara atau kaedah nak menurunkan kadar tersebut.

Menurut Malaysia National Health and Morbidity Survey 2011, lebih 6 juta rakyat Malaysia bermasalah kolesterol tinggi. Fuh...sungguh membimbangkan kita dengan angka tersebut!

Akibat Daripada Kolesterol Tinggi.

Kesan buruk akibat kadar kolesterol yang tinggi ialah ia boleh menyebabkan salur darah tersumbat. Ini boleh menyebabkan risiko yang tinggi terhadap serangan penyakit jantung. Antara kesan buruk yang lain akibat daripada kolesterol tinggi ialah:-

a.Angin ahmar 
b.Penyakit hati.
c.Tekanan darah tinggi.
d.Ketidaksuburan.
Untuk mengelakkan atau mencegah daripada tinggi kolesterol, kita seharusnya mengetahui faktor-faktor penyebab tinggi kolesterol.

Faktor Penyebab Kolesterol Tinggi.

a.Pemakanan yang tak dikawal. (melebihi daripada had kolesterol yang diperlukan oleh badan).
b.Amalan merokok.
c.Pengambilan minuman keras.
d.Hati yang tak sihat.
e.Tekanan Tahukah anda berapakah kadar pengambilan kolesterol yang kita perlukan seharian?
Saranan yang dicadangkan ialah:-

a.Bagi individu normal - TIDAK MELEBIHI 300 mg sehari.
b.Bagi pesakit jantung - KURANG DARI 200 mg sehari.

Boleh rujuk DI SINI untuk melihat jumlah kolesterol berdasarkan makanan yang diambil. Sambil tengok tu, bolehla anda kira sendiri berapakah jumlah kolesterol yang anda telah ambil untuk hari ni.. : )


Bagaimana Nak Memperbaiki Kadar Kolesterol?

a.Mengamalkan pemakanan yang seimbang serta yang tinggi serat seperti sayur-sayuran dan buah-buahan.

b.Mengawal berat badan bagi yang berlebihan berat badan atau obesiti.

c.Kawal pemakanan yang diambil dengan mengelakkan makanan yang tinggi kolesterol.

d.Amalkan juga makanan yang mengandungi asid lemak Omega-3.

e.Dapatkan nasihat doktor.

f.Mengamalkan Phytocol-ST yang mengandungi Fitosterol.Bagaimana Phytocol-ST Shaklee Berfungsi?

Fitosterol yang terkandung di dalam Phytocol-ST boleh mengatasi masalah kolesterol tinggi secara semulajadi. Melalui lebih daripada 80 kajian telah membuktikan bahawa,  dengan menghalang penyerapan kolesterol dalam darah, fitosterol dapat membantu menurunkan paras kolesterol jahat (LDL).


Dengan membekalkan 2000 mg fitosterol sehari, Phytocol-ST menepati saranan Institut Kesihatan Kebangsaan yang menyarankan pengambilan fitosterol sebanyak jumlah tersebut di dalam diet seharian untuk merendahkan paras kolesterol secara semulajadi.Pilihan yang anda ada untuk menurunkan kolesterol dan mendapatkan fitosterol yang secukupnya adalah sangat mudah dengan mangamalkan Phytocol-ST. Bayangkan jika anda memilih untuk tidak mengambil Phytocol-ST, anda perlu memakan 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji buah tomato dalam sehari untuk mendapatkan 2000 mg fitosterol. Sanggup ke nak makan sebanyak tu?  


Jom lihat testimoni Encik Ethan yang mengamalkan Phytocol-ST. Dalam masa 2 bulan, beliau telah berjaya menurunkan kadar kolesterol beliau sebanyak 22%! Beliau telah menghentikan pengambilan supplemen Shaklee yang lain semata-mata untuk membuktikan keberkesanan Phytocol-ST ni.. Malah corak pemakanan seharian beliau tak mengambil kira tahap kesihatan diet yang seimbang pun... 


  

Jika anda nak dapatkan supplemen Phytocol-ST meh dapatkan sekarang. Tak rugi beringat dari sekarang kerana berapalah sangat harga sebotol Phytocol-ST jika dibandingkan dengan ‘harga kesihatan’ yang sangat tidak ternilai. Boleh klik butang order di bawah ni jika nak dapatkan Phytocol-ST.  


Salam Hormat

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952


♥ Email : juaazura81@gmail.com

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment