Panduan Membeli Supplemen Melalui Esell


Assalamualaikum..Salam sejahtera

Hari ni saya nak kongsikan tutorial cara membuat pembelian secara online melalui esell Shaklee. Apa yang perlu anda lakukan ialah hanya ikut langkah demi langkah yang saya berikan dan setelah selesai, hanya hanya perlu menunggu supplemen kegemaran anda sampai kepada anda. Sungguh mudah dan menjimatkan masa anda jika anda memilih untuk membeli secara online melalui esell ni...

Okay, sekarang apa yang perlu anda lakukan ialah;

1. Tekan butang KLIK HERE TO ORDER NOW seperti gambar di bawah.
2. Anda akan dibawa ke Online Ordering Agreement. Anda bolehlah membaca terma dan syarat terlebih dahulu dan kemudian klik AGREE dan NEXT.
3. Jika anda hendak menambah/mengurangkan bilangan supplemen yang hendak dibeli, anda boleh mengubah bilangan yang dikehendaki pada bahagian QUANTITY.

Klik UPDATE untuk mengesahkan perubahan kuantiti yang telah dilakukan.

Untuk meneruskan urusniaga, klik CHECKOUT.

4. Seterusnya, anda diminta untuk mengisi maklumat anda untuk tujuan penghantaran barang yang telah dibeli.

Klik CONTINUE.5. Anda diminta untuk mengesahkan pembelian anda dengan klik PROCEED FOR PAYMENT. Untuk makluman anda, kos penghantaran bagi Sem M’sia adalah RM10.60 manakala bagi Sabah/Sarawak ialah RM21.20.6. Anda perlu memasukkan maklumat kad kredit/kad debit untuk tujuan pembayaran. Kemudian anda bolehla klik butang CONFIRM PAYMENT.7. Setelah selesai membayar, anda bolehla mencetak resit pembelian dengan menekan PRINT ORDER.Tahniah!!! Anda telah berjaya membuat pembelian produk Shaklee secara atas talian. Barang anda akan dihantar dalam tempoh 3-5 hari bekerja. Pihak Shaklee akan menghantar tracking number kepada anda melalui SMS.


Sumber: Shaklee E-sell User Guide


Nampaknya setakat ini tutorial dari saya. Jika anda mempunyai sebarang soalan bolehla menghantar whatsapp/telegram kepada saya di talian 016-800 4628. Hingga berjumpa lagi...Salam HormatYour Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

1 comment: