Kisah Bagaimana Bekas Pesakit Kanser Paru-Paru Kembali Pulih. Apakah Rahsianya?


Assalamualaikum...

Hari ni Zura nak kongsikan mengenai kisah seorang bekas pesakit kanser paru-paru.. Kalau anda nak tahu, beliau juga adalah bekas pengacara NTV7 iaitu Encik Law Chu Hian. Jom kita ikuti pengalaman dan testimoni  beliau. 

“Kisah bagaimana saya jatuh cinta dengan Shaklee bermula dengan 10 biji Alfalfa dan saya amat berterima kasih kepada Master Andrew Pang upline yang telah memperkenalkan saya kepada produk Shaklee serta memberi saya peluang untuk membangunkan potensi dalaman saya dan untuk membantu mereka yang ingin berjaya dalam kehidupan.


Detik Didiagnos Mengalami Kanser 

Saya bertemu dengan Shaklee satu tahun selepas kemoterapi saya. Ya, saya seorang survivor kanser. Pada awal Disember 2003, saya telah didiagnosis mengalami tumor paru-paru atau lebih spesifik dikatakan sebagai Tumor Germ-sel. Berita itu datang sebagai satu tamparan yang amat hebat kepada semua aspek kehidupan saya kerana saya tidak pernah menjangka yang saya akan didiagnosis sebagai pesakit kanser. Perkara yang paling mencabar sebagai seorang pesakit kanser adalah rawatan itu sendiri. Saya telah menjalani rejim kemoterapi selama tiga bulan.

Percayalah ia adalah mimpi ngeri. Perkara yang paling teruk adalah apabila saya muntah. Apa sahaja yang masuk ke dalam perut saya dimuntahkan dalam masa yang singkat dan trauma tersebut sering berakhir dengan muntah darah.

Sejak itu, saya menjadi vegan tulen (vegetarian), yang bermaksud dalam diet saya, TIADA daging, telur, susu, bawang putih (kecuali Complex Garlic Shaklee) dan tiada bawang. Sebelum saya bertemu dengan Shaklee, saya benar-benar kurus dan lesu, dan semua orang menasihati saya supaya tidak meneruskan diet sebagai vegetarian, tetapi dari pembacaan dan pengalaman peribadi saya bersama pesakit kanser yang lain, saya sedar bahawa menjadi vegetarian adalah terbaik untuk kesihatan saya, jadi saya meneruskan regim pemakanan tersebut walaupun keadaan saya tidak begitu memuaskan.


Bagaimana Segalanya Berubah Dengan Shaklee 

Segala-galanya berubah selepas Shaklee datang ke dalam hidup saya pada Julai tahun ini. Bukti terbaik adalah keputusan perubatan saya baru-baru ini. Selepas mengamalkan Shaklee selama 4 bulan, saya pun menjalani pemeriksaan kesihatan yang dijadualkan setiap enam bulan sekali. Saya sangat gembira apabila mengetahui bahawa "laporan perubatan" saya adalah SEMPURNA!

Orang ramai sering menanyakan kepada saya "Apakah produk Shaklee yang anda ambil? Dan jawapan saya biasanya adalah “SEMUA"! Ianya adalah benar kerana segala-galanya daripada supplemen, penjagaan kulit, penjagaan rambut, dan semua produk di dalam rumah, saya meng‘Shaklee’kan kehidupan saya.

Walau bagaimanapun, apabila saya mula-mula mengambil Shaklee, saya mengalami krisis pemulihan- saya batuk sehingga merasakan seolah-olah paru-paru saya seperti akan meletup! Dengan kepercayaan dan keyakinan saya terhadap produk Shaklee dan sistem imunisasi saya sendiri, saya meneruskan pengambilan supplemen Shaklee. Sekarang, saya mula menikmati keseronokkan kebebasan dari segi masa, kesihatan dan kebebasan kewangan.

Sekali lagi, saya amat berterima kasih kepada Dr Shaklee kerana memberikan yang terbaik kepada dunia dan memberikan saya peluang untuk benar-benar menikmati kebebasan di dalam kehidupan. Terima kasih, saya menyayangi anda, Dr Shaklee! Dan saya menyayangi kedua ibu bapa saya atas semua perkara terbaik yang telah mereka berikan sepanjang hidup saya.”
Bagaimana VIVIX Berfungsi Membantu Pesakit Kanser?


VIVIX berfungsi untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas serta memperbaiki DNA.

Memperbaiki DNA

Tubuh kita mengalami kerosakan DNA Setiap hari, antaranya disebabkan akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. VIVIX membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

VIVIX sangat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser seperti misalnya kimoterapi, bagi memperbaiki dan mengembalikan sel tubuh pesakit kanser kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. 

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan atau penyakit, semakin cepat sel tubuh kita akan kehilangan tenaga. Hal ini akan menurunkan fungsi sel. Di sinilah Vivix berperanan membantu menguatkan sel tubuh kita. 


Sekarang kita lihat pula bagaimana VIVIX bertindak ke atas sel tubuh manusia.

Cell Defence : Mempertahankan sel yang mudah rosak dan berpenyakit.
Cell Energy : Memberi tenaga kepada sel yang lemah.
Cell Repair : Membaiki sel yang telah rosak.
Cell Performance : Meningkatkan prestasi sel. 

Jadi, sekarang anda dah tahu bagaimana VIVIX berfungsi?

Saya tahu anda teruja mendengar perkongsian tadi.

Segeralah dapatkan VIVIX sekarang jika anda atau ahli keluarga anda mengalami masalah kesihatan seperti di atas. 

Sungguh, ianya adalah pelaburan yang sangat berbaloi demi kesihatan anda sekeluarga

Salam Hormat
Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart)

Pengedar Sah Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com


Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment