Bagaimana Buku Hypnotic Writting Membantu Ahli Perniagaan Melalui Penulisan

Projek buku yang sedang dibaca sekarang ialah Hypnotic Writing.

Buku ni sampai 3 minggu lepas, sempat juga la baca beberapa mukasurat.

Salah satu skill yang diajar dalam buku ni ialah cara bagaimana menulis dengan baik (baca:berpengaruh) dan menarik perhatian pembaca.

Pernah tak terjadi kepada anda bila membaca sesuatu buku, anda begitu ralit membacanya hingga tak boleh nak berhenti?

Haa...itu tandanya anda telah dihipnosis dan berada dalam keadaan 'waking trance'.

Dalam buku ni siap ada contoh ayat yang berpengaruh. Kalau anda nak baiki skill penulisan anda, memang Zura sangat sarankan anda mendapatkan buku ni.

Sebagai persediaan menjadi penulis yang baik..inila langkah pertama Zura 😁 kerana "Every master was once a disaster.”

Nak beli kata mana? Ok anda boleh dapatkan buku ni di Kinokuniya. Selamat membaca & mempraktikkan ilmu baru ya.


Read More

Tips Menguruskan Bisnes Dan Keluarga Sambil Bekerja.

Jika ditanya perkembangan bisnes Zura pada masa ni, apa yang dapat Zura katakan ialah ALHAMDULILLAH.
😃😃

Bagaimana caranya Zura uruskan bisnes dan keluarga sambil bekerja?

Jadual memang pack terutamanya bila hari bekerja syif pagi 8am-8pm. Dari pagi hingga 8pm baru balik kerja, kat rumah sambung tugasan yang menanti di rumah lagi 😂😂.

Penat? Memang penat. Tapi kan, nak bagitahu anda satu rahsia. Dulu, sebelum kenal Shekli, pukul 9 pm lebih Zura mesti tidur dah (bila tak kerja night syif). Sekarang ni dah takde masalah nak stay up.

Bagaimana Zura lakukannya.

1. Set keutamaan.
Bila dah ada keutamaan apa yang mesti dilakukan, ikut senarai keutamaan tugas yang nak dilakukan tiap hari.

2. Just Do It.
Bila dah ada tugas yang menanti, terus buat. Kalau cakap 'nantila aku buat'..akhirnya memang tak terbuat la tugas tu..

3. Beli masa.
Kat grup kami ada diajar cara membeli masa. Wah biar betul!  Serius Zura tak tipu 😊😊 Caranya ialah solat diawal waktu..baca Quran.

Korang percaya tak, dulu sebelum menjalankan bisnes Shekli..memang Zura sentiasa tak sempat melakukan my all time hobi iaitu membaca. Sekarang ni amazingly Zura perasan eh banyak/ada pulak masa untuk aku membaca ya..

4. Love what u do, do what you love.
Yang ni tak payah elaborate panjang pun anda tau kan..Bila anda sukaaaa sangat lakukan sesuatu perkara tu, pastinya takde masalah untuk anda melakukannya. Passion dan kecintaan yang kuat akan mendorong anda untuk melakukannya ye dak?

Jika anda berminat nak menjalankan bisnes Shaklee ni sambil jaga anak kat rumah atau sambil bekerja, hubungi Zura sekarang.

Its my pleasure to help you 😊

Jika Zura boleh lakukannya, anda juga mampu lakukannya mungkin lebih baik daripada Zura.

Ur Trusted Biz Mentor,
Azura Zainal 0168004628


Read More