Tanda-tanda Kanser Servik: Cara Wanita Ini Bebaskan Diri Dari Kanser Serviks

Kanser serviks berlaku apabila berlakunya perubahan yang tidak normal pada tisu serviks dan ianya menyerang tisu-tisu dan organ-organ badan yang lain. Apabila ia menyerang, kanser ini menjejaskan tisu yang lebih dalam pada serviks dan merebak (metastasis) ke bahagian lain badan seperti di paru-paru, hati, pundi kencing, vagina dan rektum.

Vivix untuk kanser serviks


Kanser serviks berkembang dengan perlahan dan dalam diam. Ini memberikan peluang kepada penghidapnya untuk membuat pengesanan awal, berikhtiar mengelakkan ianya daripada terus merebak dan mendapatkan rawatan awal. 

8 Tanda-tanda Kanser Serviks
Antara tanda-tanda seseorang wanita itu menghidap kanser serviks adalah;

Keluar cairan luar biasa dari vagina.

Perdarahan vagina yang tidak normal.

Haid yang berpanjangan dengan darah haid yang banyak.

Sakit semasa membuang air kecil.

Hilang kawalan pundi kencing.

Sakit sewaktu bersama.

Mudah penat.

Sakit di anggota kaki.

Kali ni Zura akan kongsikan kisah mengenai ikhtiar Along membebaskan diri beliau dari kanser serviks.

Sejak hari pertama doktor mengesahkan bahawa Along positif menghidap kanser serviks, pelbagai perkara yang bermain di fikiran.

Cukup ke amalanku,
Bagaimana dengan anak-anakku,
Bagaimana  dengan suami aku,
Bagaimana pula dengan hutang-hutangku,

Sesak otak dan dada mengenangkan semua tu.

Walau apa pun Along yakin pasti ada hikmah atas apa yang terjadi.

Setelah 6 bulan didiagnos, Along kena jumpa dengan doktor pakar O&G di Hospital Shah Alam untuk prosedur Calposcopy" kali ke 2.

Procedure Calposcopy ni adalah procedure dimana rahim dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera pada bahagian yang dijangkiti virus. Bila dah sampai ke tempat yang dijangkiti, sejenis cecair berwarna akan disembur di mana cecair ni akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan, 

Doktor akan ambik sedikit sample di kawasan tersebut dengan cara mengetip (macam ketip kuku tu).  Sakit la cuba korang ketip isi hampa sakit dak? :')

3 orang doktor hadir masa prosedur Calposcopy tu. Semua doktor terkejut dan asyik senyum je.

" Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah "

Ya Allah, nak nangis Along dengar komen-komen doktor semalam.

Hasil doa dari semua, Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIK.
Doktor asyik tanya
Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servic diperingkat awal ye, sebab kanser servic ni kanser diam, means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.”
Apa yang boleh Along jawab ialah:-

" Saya sakit doktor, hampir tak dapat nak berjalan, rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal."

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah mengamalkan Vivix, vitamin C, Alfafa mengikut cara yang betul seperti diajar Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positif semalam.

Jangkitan virus yang menyebabkan kanser servik Along hilang dan bonusnya rahim Along nampak sihat sangat.
Ini bukan Along cakap tau.. Doktor pakar sendiri yang bagitau.

Doktor-doktor semalam seronok seolah-olah Along ni saudara mereka. Begitula komitednya mereka dalam menjalankan tugas mereka. Berkongsi rasa suka duka bersama pesakit. Mereka begitu menjaga intonasi suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah, Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana,
Along taknak korang semua lalui apa yang Along dah lalui.
Along taknak korang terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui prosedur yang telah Along lalui ni,Along taknak korang tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas. Along tak nak korang dengar suara anak-anak bertanya 

"Mama, sakit mama ni boleh bagi mama mati ke? habis nanti kami nak duduk dengan sapa?
"kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak"
 kami nak peluk sapa?" 

Korang boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu?

Along tak sampaikan lagi berita gembira ni kepada anak-anak Along. 
Insyaallah Jumaat ni nak buat majlis kesyukuran sikit sambut birthday anak yang 6 tahun. Nanti bolehla sampaikan berita ni pada mereka.

Pesan Along;

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.
Jangan ambik mudah tentang kesihatan diri ye. 
Jangan tunggu sakit baru nak chekup
Jadikan pam smear sebagai rutin checkup tiap tahun.
Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

testimoni Vivix kanser serviks


Alhamdulillah, seronok mendengar perkongsian Along yang berjaya membebaskan diri dari kanser serviks. Jika anda ingin berikhtiar seperti Along, hubungi Zura kerana seperti Along, Zura juga komited untuk menyebarkan manfaat Shaklee kepada anda semua.

Cerita penuh mengenai kisah Along anda boleh baca DI SINI.

Hubungi Zura di 016-800 4628


Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ Email : juaazura81@gmail.com

Read More

Hypertiroid Semasa Hamil, Wanita Ini Kongsi Pengalaman Kehamilan & Berpantang

Hypertiroid adalah satu keadaan apabila hormon tiroid dirembeskan dengan berlebihan dan menjejaskan metabolisme badan penghidapnya. Ikuti pengalaman menghidap hypertiroid semasa hamil yang berkongsi pengalaman kehamilan & berpantang beliau.

Berpantang


Antara tanda hipertiroid seperti:

Goiter – kelenjar tiroid yang terletak di lehermembengkak/menjadi besar

Degupan jantung agak kencang atau tidak sekata.

Masalah kuku, rambut menipis dan kulit kasar dan kerap berpeluh

Tangan menggeletar

Rasa gugup dan terlalu aktif

Berat badan susut walaupun selera makan tidak terjejas

Mengalami masalah untuk tidur,

Kerap letih dan lemah

Cirit-birit

Ketika haid, pendarahan adalah berlebihan.

Jom ikuti pengalaman Pn A'bidatul Mu'tadillah

Assalamualaikum . 
Saya A'bidatul Mu'tadillah bt Motolani berumur 35 tahun.saya mula menjadi pengguna dan juga pengedar shaklee dari tahun 2014. Semua nye bermula untuk ikhtiar sihat. Alhamdulillah kesihatan saya menjadi semakin baik dengan usaha konsisten makan vitamin.
Pada awal tahun lepas, 2017 saya berjinak-jinak mengambil Vivix dan B Complex untuk memperbaiki mana-mana sel badan yang rosak dan tak sihat. B complex adalah bekalan untuk HB yang baik. Disamping usaha untuk anti stres dan juga kecantikan, sebenarnya niat dihati jika ada rezeki, saya teringin nak menimang baby..hehehe.
Hari-hari yang saya lalui menjadi semakin sunyi bila anak-anak pergi kesekolah. Anak sulung berumur 10 tahun dan yang kedua 8 tahun masa tu. Alhamdulillah pada bulan Mac saya disahkan mengandung. Masa tu antara percaya dengan tidak.
Kami sekeluarga sangat gembira dengan berita ni.  
Oleh kerana baby ni sangat ditunggu-tunggu, maka saya meneruskan mengambil vitamin untuk ibu hamil. Alhamdulillah alahan tetap ada tapi takde lah teruk. Masa ni saya ambil Vitamin c, B Complex,Vitalea dan Ostematrix.
Masuk bulan kedua, saya mendaftar kehamilan. Masa ni semua sejarah dirungkai. Saya ade sejarah tyroid. Tapi masa tu tak tau jenis yang mana. Rupanya tiroid ni mengganggu apabila saya mengandung.
Ibu hamil kan mengalami perubahan hormon. Saya mengalami penurunan berat badan yang agak drastik. Sepanjang kehamilan,berat badan saya turun sebanyak lebih kurang 19kg.
Disebabkan hypertiroid, sepanjang kehamilan saya dipantau oleh doktor pakar dari Hospital Besar Ipoh. Tiap bulan kena cek darah bagi memastikan tahap tyroid saya terkawal.
Alhamdulillah pada trimester akhir kehamilan, tyroid saya semakin stabil. Saya terus konsisten dengan set kehamilan shaklee. Saya yakin bila saya dapat vitamin dan nutrien yang cukup untuk saya dan baby, In syaa Allah semua akan ok.
Kehamilan kali ni sangat berbeza dari kehamilan yang lepas-lepas. Walaupun ade hypertyroid saya kekal aktif hingga ke hari bersalin. Saya juga perlu hadir ke kuliah sebab masih menyambung pengajian.



hamil dan berpantang


Allah mudahkan saya walaupun terpaksa duduk dari pukul 9 pagi hingga 6 petang. Belum lagi bila terpaksa berjam-jam duduk didepan komputer untuk menyiapkan assignment. Saya enjoy sepanjang kehamilan ni. 
Berkat konsisten Ostematrik, saya tidak mengalami sakit gigi, kejang -kejang kaki dan juga tidak mengalami sembelit. Semua masalah tersebut saya alami pada kandungan sebelum ni.
Tanggal 14/12/2017 lahirlah baby bam bam. Walaupun berat ibunya susut, tapi berat baby semasa dilahirkan ialah 4kg. Alhamdulillah. Disebabkan overdue 40minggu 9hari dan berat semasa di scan 3.9kg. Walaupun sudah turun tanda tapi baby tidak berada dijalannya. Makanya emergency czer lah.
Selepas sahaja keluar dari bilik operation dan masa kuarantin saya dibenarkan makan dan balik ke wad. Usah cakap la rasa lapar pada masa tu kan. Bayangkan mula puasa dari pukul 8 pagi, pukul 11 malam baru boleh makan..
Suami dah tunggu dekat wad dengan membawa VIVIX. Saya tak fikir apa-apa terus minum 2 sudu besar vivix dan malam tu minum susu dan makan roti sahaja. Sepanjang malam tu Alhamdulillah saya boleh mengurus diri dan baby. 
Sepanjang berpantang saya meneruskan vitamin-vitamin yang memang saya makan sepanjang mengandung dan ditambah dengan vivix, alfalfa dan lecithin. Sedia maklum ibu yang bersalin pembedahan memerlukan penjagaan yang lebih dan kena dipastikan tempat luka kering dan sembuh dengan baik.  
Ibu bersalin tak lari dari masalah bengkak susu. Alhamdulillah dengan lecithin sangat membantu mengatasi masalah bengkak susu..
Saya juga perlu hari-hari pergi ke klinik untuk cek kuning baby. Saya perlu naik turun tangga sebab rumah ditingkat 2. Oleh sebab itu saya perlukan tenaga dan sihat bagi memastikan baby dapat susu dan juga perhatian yang terbaik.
Alhamdulillah diatas segala momen-momen yang indah sepanjang kehamilan baby yang ketiga ini. Andai ada ibu-ibu yang ingin hamil,sedang hamil dan sedang berpantang boleh la cuba set hamil dan berpantang yang sangat hebat ni.

Jika anda juga mengalami masalah hypertiroid semasa hamil, tidak salah kiranya anda mengamalkan vitamin seperti yang dikongsikan Pn A'bidatul ni.

Dapatkan set hamil dan berpantang daripada Zura. Panduan pemakanan lengkap diberikan khas untuk semua pelanggan Zura.

Hypertiroid










Read More

Aktif Fibroid Bersaiz 10cm Mengecut Dan Akhirnya Boleh Bersalin Normal


Pada entri fibroid yang lepas, Zura ada kongsikan kesan fibroid terhadap wanita hamil. Kali ni, Zura bawakan pengalaman seorang wanita hamil dengan aktif fibroid bersaiz 10cm mengecut dan bersalin secara normal.

set hamil shaklee
Fibroid mengecut dan bayi dilahirkan secara normal


Jom ikuti pengalaman Puan Nurhayatul Nira binti Ramli.


Pada mulanya Puan Nurhayatul Nira mengambil Vitalea, Vitamin C dan Ostematrix atas nasihat kawannya kerana sering penat dan sakit badan.

Setelah mengamalkan ketiga-tiga supplemen tersebut, beliau bukan saja bertambah sihat, malah disahkan hamil. Perasaan gembira semakin bertambah apabila doktor memberitahu bahawa terdapat 2 kantung.

Tetapi selepas scan lebih lanjut dilakukan, rupanya ianya bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Rupanya ia adalah cyst bersaiz 5.2cm. Puan Nurhayatul mendapatkan nasihat pakar seterusnya dan mendapati ia bukanlah cyst tetapi aktif fibroid sebesar 6.7cm. Doktor mencadangkan pembedahan ceaserean dilakukan disebabkan saiz fibroid semakin membesar dan boleh membahayakan dirinya.

Atas risiko sendiri, Puan Nurhayatul nekad untuk mencuba Vivix. Pada pemeriksaan kehamilan yang keempat, saiz fibroid hampir 10cm dan Puan Nurhayatul meneruskan pengambilan Vivix dengan konsisten. Sahabat beliau juga mencadangkan Omega Guard sebagai anti-radang.

Alhamdulillah, pemeriksaan selanjutnya mendapati saiz fibroid mengecil kepada 4.7cm. Pemeriksaan terakhir pula, pakar memberitahu saiz fibroid adalah 4.2cm. Puan Nurhayatul tidak perlu menjalani pembedahan kerana kepala bayi telah engaged.


Anda boleh meneruskan membaca pengalaman bersalin dan berpantang Puan Nurhayatul pada ayat yang telah Zura boldkan di bawah ni.


Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
 Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail tentang keadaan saya yang penat dan sakit-sakit badan yang dialami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
Bagaimanapun, saya mendapat "kesan sampingan" daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.
Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.
Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.
.
Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.
Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.
Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.
Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.
Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.



Jika anda sedang hamil dan ingin mengalami pengalaman hamil dan berpantang dengan set hamil dan set pantang Shaklee, hubungi Zura untuk mendapatkan set-set tersebut.

Atau anda boleh terus membeli dengan klik gambar set hamil di bawah. Panduan pemakanan lengkap akan diberi khas untuk pelanggan Zura.



fibroid mengecut



penjimatan daftar ahli





Pengedar Shaklee Anda,


Azura Zainal 

SID 1091952



Emel : juaazura81@gmail.com



Read More

Bagaimana Detoks Bantu Buang Toksin Dan Mengekalkan Kecergasan Tubuh.

Pernahkan anda berdetoks? Bagi yang belum pernah melakukannya, sebenarnya banyak manfaat apabila melakukan detoks ni. Zura akan kongsikan bagaimana detoks bantu membuang toksin dan mengekalkan kecergasan tubuh kita.



Bayangkan apabila tubuh anda menjadi bersih, cergas dan rasa lebih bertenaga setelah anda melakukan detoks. Tentu seronok kan?

Setiap kali kita bernafas, melakukan senaman, makan atau minum, toksin akan terkumpul di dalam sistem tubuh badan kita. Proses pengumpulan toksin ni berlaku lebih cepat berbanding tempoh ianya dibuang.

Mari lihat bagaimana kita terdedah kepada Lima Saluran Utama Toksin setiap hari

PEMAKANAN
Makanan yang diproses, mengandungi bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan dan racun serangga biasa terdapat di dalam hidangan harian kita dan ini mendedahkan kita kepada bahan kimia dan toksin.

UDARA
Pencemaran udara yang sering terjadi seperti jerebu meningkatkan lagi risiko rakyat Malaysia diserang penyakit seperti semput, jangkitan pada saluran pernafasan, fungsi paru-paru menjadi terhad dan juga kegatalan pada mata dan kulit.

AIR
Hujan asid, sisa dari pencemaran tanah, dan pelupusan sisa buangan secara besar-besaran telah mencemarkan air kita. Air paip biasa berkemungkinan mengandungi bahan kimia juga besi yang merbahaya dan yang mampu memberi kesan kepada kesihatan seperti tumbesaran terbantut, dan kerosakan organ dalaman.

TUBUH BADAN ANDA
Setiap hari, tubuh anda juga menghasilkan toksin. Seiring dengan fungsinya untuk menghasilkan tenaga untuk melakukan kerja seharian atau senaman serta aktiviti lain turut mengeluarkan toksin. Tekanan dan bebanan ini mengakibatkan tubuh badan manusia menghasilkan toksin dengan sendirinya.

GAYA HIDUP
Ada juga toksin yang kita sendiri pilih! Rokok, alkohol berlebihan dan pemakanan yang tidak seimbang adalah antara pilihan salah yang telah kita pilih dan menyebabkan toksin menjadi lebih banyak dari yang sedia ada.

Bagaimana Tubuh Badan Melakukan Detoks Setiap Masa

Maha Suci Allah yang menciptakan tubuh kita dengan sebaik-baiknya. Tahukah anda bahawa tubuh kita boleh melakukan detoks dengan sendiri.

Dalam keadaan normal dan sihat, tubuh kita akan terus mendetoks kesemua benda yang terdedah kepada toksin untuk memastikan ianya kekal bersih. Antara organ yang membantu untuk proses detoks adalah hati, usus (termasuk kolon), buah pinggang, pundi kencing, paru-paru, sistem limpa, dan kelenjar peluh.

Jom kita lihat bagaimana organ-organ tubuh kita melakukan proses detoks.

PARU-PARU - membuang pelbagai jenis gas seperti karbon dioksida dari saluran darah anda.

SISTEM LIMPA - berfungsi sebagai pembuang sisa paling utama iaitu dengan membuang serpihan, patogen, sel darah mati dan toksin yang lain dari tubuh anda. Malah kulit juga menyahtoksin melalui kelenjar peluh.

BUAH PINGGANG - membuang sisa dan air dari darah dalam bentuk air kencing yang akan dikeluarkan dari tubuh melalui pundi kencing.

SISTEM PENGHADAMAN - meneutralkan pencemaran dan boleh memberitahu beberapa jenis penyakit yang lain yang anda mungkin tidak sedar. Usus pula akan menyalurkan keluar segala sisa dari tubuh setiap kali anda melakukan proses pembuangan.

Sumber: laman web Shaklee

DETOKS MEMBANTU TUBUH KEKAL CERGAS

Anda pastinya tertanya-tanya, jika badan kita mampu membersihkan dirinya sendiri, mengapa anda perlu melakukan detoks?

Mari Zura explain. Dengan sokongan nutrisi yang baik, tenaga sistem tubuh anda akan menjadi lebih kuat untuk mendapatkan semula tenaga dan kecergasan, memperbaiki kekuatan mental, kekal fokus dan menurunkan berat badan anda agar tampak lebih baik, sihat dan segar!



Analogi mudah untuk anda faham ialah dengan membayangkan sebuah kereta. Kereta perlukan minyak untuk kekal bergerak. Secanggih mana pun kereta itu, lambat laun; ia tetap akan mengalami kerosakan. Untuk mengekalkan prestasi terbaiknya ia perlu diservis dan dibersihkan serta diganti minyak hitam atau tayar tiba masanya.

Begitu juga halnya dengan badan kita. Tanpa bantuan tambahan, badan anda mungkin akan dipenuhi toksin dan kesihatan anda akan turut terjejas. Semakin lama toksin terkumpul dalam tubuh, semakin tinggi kebarangkalian ia akan melumpuhkan organ dan memudaratkan fungsi tubuh anda.

Dengan detoks dan nutrisi tambahan yang anda bekalkan kepada tubuh anda, ini bermakna anda telah mengurangkan beban toksik yang terkumpul di dalam badan dan membantu mengekalkan pretasi organ detoks di dalam badan anda supaya sentiasa berfungsi seperti yang septutnya dengan optimum.

Apakah Nutrisi Yang Membantu Organ Detoks Badan

Set Detoks Shaklee boleh diambil setiap hari sebagai supplemen pemakanan yang berzat dan ia juga membantu dalam menangani sisa toksik berlebihan di dalam tubuh anda yang berpotensi memberi kesan buruk akibat tekanan oksida.

Jika anda melakukan detoks mengikut saranan, anda mampu memperoleh kebaikan optimum melalui program detoks ini antaranya seperti sistem penghadaman yang sihat, kulit yang lebih cantik dan bentuk tubuh yang elok.

Tidak seperti produk pencuci kolon atau laksatif, Set Detoks Shaklee menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda.

Mari kita lihat 5 produk di dalam set ini yang membantu memberi anda permulaan yang lebih segar! :D

DTX® Complex

Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat.*


Herb-LaxTM

Digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit ringan dan untuk menyokong pergerakan usus.*


Alfalfa Complex

Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral.*


Peppermint-Ginger Plus

Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda.*


Vivix®

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.












Pengedar Shaklee Anda,

Azura Zainal 
SID 1091952





* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.





Read More

Peluang Jana Pendapatan Melalui Shaklee Malaysia

Untuk anda yang berhasrat untuk menjana pendapatan tambahan, Zura kongsikan peluang jana pendapatan melalui Shaklee Malaysia khas untuk anda. Memandangkan kami sedang giat menjalankan #projekduitRM2000byCVG, inila masanya Zura nak ajak anda menyertai kami.

Peluang Jana Pendapatan Melalui #ProjekDuitRM2000byCVG

Melalui projek ni, seramai 10 orang mentor termasuk Zura sendiri bersedia untuk berkongsi dengan anda bagaimana cara kami menjana pendapatan tambahan dengan cara kami yang proven!

Anda hanya perlu memberi peluang kepada diri anda untuk mengubah dari keadaan dibelenggu hutang kepada keadaan seperti berikut;

✅ Bebas hutang
✅ Ada duit simpanan
✅ Bebas buat pilihan
✅ Anda yang tentukan masa depan anda

Di kala ramai yang mengeluh, lepas dapat gaji tak sampai sehari semua duit dah 💸💸💸 bayar hutang, tapi kita tengah bulan ada lagi duit tepi dengan bisnes Shaklee ni. Bayangkan bila tiba hujung bulan anda dapat gaji kerja hakiki anda. Tengah bulan pula, anda dapat bonus daripada Shaklee. Bukankah syok?

Yang surirumah atau lepasan universiti jangan sedih pula. Anda pun boleh menjana pendapatan dengan Shaklee ni. Siapa nak bagi duit kalau duduk tak buat apa-apa kat rumah kan? Daripada main fb atau ig tak dapat apa, sekurang-kurangnya bila buat bisnes Shaklee ni dapat juga lepas duit nak beli relod. Eh, bukan setakat relod je boleh dapat tau..nak belanja keluarga, bayar ptptn pun boleh.


Berapa bonus yang anda nak Shaklee bayar kat anda? Anda tentukan sendiri 😊

Berkenaan dengan pembayaran bonus Shaklee, anda tak perlu risau kerana setakat ni, Shaklee tak pernah gagal membayar komisen kepada semua pengedar berdaftar Shaklee yang berkelayakan menerima bonus.

Sehingga hari ini, Shaklee telah membayar lebih $6.7 bilion kepada para pengedar dan sekarang, giliran anda pula untuk mendapat komisen daripada Shaklee.

Bila anda telah memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri, jangan risau kerana kami akan membantu dan memimpin anda.

Jika anda benar-benar serius ingin menyertai Zura, segera hubungi Zura ya..

Zura ajar apa yang Zura buat.



Bisnes Mentor Anda
Azura Zainal

Read More

Tanda-tanda Fibroid Dan Cara Mengecutkan Fibroid Secara Semulajadi Dan Selamat

Fibroid adalah penyakit yang berkaitan dengan rahim. Nama lainnya ialah leiomyoma. Fibroid merupakan salah satu ketumbuhan benigna yang wujud di dalam rahim dan berlaku dalam bentuk ketumbuhan tunggal ataupun ketumbuhan berganda. Zura akan kongsikan tanda-tanda fibroid dan cara mengecutkan fibroid secara semulajadi dan selamat.


Fibroid boleh membesar secara perlahan-lahan di beberapa tempat yang berbeza dalam badan.  Kebiasaannya, wanita yang berusia sekitar 30-an hingga 40-an iaitu dalam lingkungan usia subur (peringkat reproduktif) mengalami fibroid.

Fibroid akan mengecut apabila anda mengalami menopaus atau putus haid.

Diantara wanita yang berisiko untuk mempunyai fibroid ialah 
Wanita pada usia subur iaitu lingkungan 30 hingga 40 tahun. 
Mempunyai berat badan yang berlebihan atau indeks jisim badan melebihi 25kg/m, 
Mempunyai ahli keluarga yang pernah mengalami fibroid, 
Tidak pernah melahirkan anak.

Jenis-jenis fibroid.

Jenis fibroid adalah berdasarkan kedudukan ia berada.

1.Intramural fibroid.

Fibroid tumbuh di dinding rahim dan menyebabkan ia bengkak.

2. Submucosal fibroid

Didapati di dalam rahim. Biasanya menyebabkan perdarahan yang yang banyak dan kesakitan yang teruk semasa haid.

3. Subserosal fibroid

Didapati di luar rahim dan kebiasaannya tidak sakit. Saiznya boleh menjadi sangat besar hingga penghidapnya kelihatan seperti hamil.

4. Pedunculated Submucosal fibroid

Mempunyai tangkai yang panjang dan melekat pada dinding rahim. Menyebabkan kesakitan semasa didatangi haid dan perdarahan yang lama.




Tanda-tanda Fibroid
Terdapat fibroid yang menunjukkan tanda-tanda dan ada juga yang berlaku tanpa sebarang tanda. Tanda atau simptom apabila anda mengalami fibroid adalah berdasarkan kepada lokasi fibroid itu sendiri. 

1. Perdarahan yang berlebihan (menoragia) dan berpanjangan setiap kali mengalami haid merupakan tanda utama yang dialami oleh anda yang mengalami fibroid. 

2. Mengalami masalah ketidaksuburan ( infertiliti.)
Mengikut kajian yang dijalankan, fibroid mempengaruhi ketidaksuburan sebanyak lebih kurang lima peratus sahaja. Ketidaksuburan yang terjadi pada wanita yang menghidap fibroid bukan la disebabkan oleh fibroid semata-mata. Hal ini demikian kerana mengikut kajian yang dilakukan, fibroid tidak mengganggu proses pengovulan (ovulasi).

Jadi, wanita yang mempunyai fibroid tidak semestinya mengalami kesukaran untuk hamil. Kadang kala, kesukaran untuk hamil berpunca daripada fibroid itu sendiri, iaitu saiz fibroid yang besar dan menyekat salur Fallopio. Jadi, ovum (telur) yang melalui salur Fallopio itu tidak dapat berjumpa dengan sperma (benih lelaki) dan menyebabkan persenyawaan tidak dapat berlaku.

3. Mengalami kesakitan setiap kali waktu haid. Anda akan berasa lenguh, kurang selesa atau berasa berat (heaviness) di sekitar pelvis. Ketulan fibroid yang tersekat di pelvis akan memberikan tekanan pada saraf bahagian tersebut. Anda akan mengalami sakit di bahagian punggung dan menjalar ke bahagian bawah.

4. Kesakitan semasa mengadakan hubungan seks (dyspareunia).

5. Sekiranya fibroid berada di bahagian pangkal rahim, keadaan ini menyebabkan kesakitan kepada anda yang hamil dan mengalami fibroid, kerana fibroid tersebut menjadi tegang dan tertekan. 

6. Masalah berkaitan dengan kencing seperti kerap kali hendak kencing, tidak dapat mengawal kencing dan kadang-kadang mereka akan mengalami kesukaran untuk kencing. Perkara ini berlaku disebabkan fibroid yang membesar biasanya akan memberikan tekanan pada organ yang berada di sekitar rahim (uterus), iaitu pundi kencing dan hujung usus (rektum).

Jika keadaan ini berterusan, air kencing akan bertakung di dalam pundi kencing dan akan menyebabkan seseorang wanita itu berisiko untuk mendapat jangkitan kuman pada pundi kencing. Anda akan berasa pedih atau sakit ketika kencing bila berlaku jangkitan kuman pada pundi kencing, 

7. Jika fibroid menekan pada usus pula, ia akan menyebabkan simptom seperti sembelit atau sukar untuk membuang air besar.

8. Pembesaran Rahim dan Perut

Jika fibroid agak besar saiznya, ia akan menyebabkan berlaku pembesaran pada saiz rahim dan juga perut. Anda mungkin akan kelihatan buncit di bahagian bawah perut. Adalah diingatkan bahawa keadaan ini bukanlah disebabkan oleh penambahan berat badan yang ketara.

9. Keguguran.

Ketumbuhan fibroid juga boleh menyebabkan keguguran pada kandungan. Ini bergantung kepada saiz fibroid dan lokasi. Jika fibroid besar dan berada dalam rongga rahim, ia akan mengubah dinding rahim dan seterusnya mengganggu proses penempelan embrio (janin). 

Disebabkan itu, anda akan mengalami keguguran pada awal kandungan lagi. Walau bagaimanapun, tidak semua fibroid akan mengganggu kehamilan dan menyebabkan keguguran.

Anda yang menghidap fibroid dan mengalami tanda-tanda, perlu dirawat untuk mengurangkan simptom yang dihadapi dengan ubat pil hormon, melalui suntikan ataupun secara pembedahan dan sebagainya.

Ada juga fibroid yang tidak mempunyai tanda. Sekurang-kurangnya 80% wanita tidak mengalami tanda-tanda menghidap fibroid. Ini menyebabkan fibroid tidak dapat dikesan.  

Akan tetapi, ketiadaan tanda tidak bermakna anda bebas daripada fibroid dan begitu juga sebaliknya. 

Kesan Fibroid Terhadap Wanita Hamil 

Bagi anda yang berjaya hamil walaupun menghidap fibroid, fibroid tersebut berkemungkinan akan mendatangkan masalah sepanjang kehamilan. Antaranya seperti mengganggu kedudukan bayi dalam kandungan seperti songsang, bayi melintang dan sebagainya. 

Akibatnya, proses melahirkan tidak dapat berlaku secara normal. Pembedahan caesarean terpaksa dilakukan.

Langkah-langkah Mencegah Fibroid

Dengan memilih gaya hidup yang sihat seperti mengekalkan berat badan yang normal, memakan buah-buahan kaya antioksidan dan sayur-sayuran, anda mungkin dapat mengurangkan risiko menghidap fibroid mengikut kajian penyelidik.

Bagaimana Supplemen Tinggi Antioksidan Membantu Mengecutkan Fibroid

Anda kena ketahui bagaimana makanan tinggi antioksidan membantu mengecutkan fibroid.

Polifenol yang terdiri daripada beberapa antioksidan yang terdapat dalam makanan melindungi sel-sel anda daripada kesan radikal bebas dan dapat membantu mengurangkan keradangan dalam tubuh anda.

Gabungan antioksidan inila yang melindungi semua sel anda.

Jika anda konsisten mengamalkan makanan yang tinggi antioksidan dan polifenol yang berkuasa ni, anda akan mulai rasai perbezaan pada kesihatan tubuh badan anda. 

Berita baik adalah, supplemen yang paling kaya antioksidan dan polifenol ni terdapat dalam Vivix. InshaAllah, dengan izinNya, ikhtiar anda dengan Vivix membuahkan hasil seperti yang diinginkan.





Fibroid 10cm mengecut dan bersalin secara normal



Fibroid mengecut ke 3cm



Anda juga boleh berikhtiar mengecutkan fibroid anda. Hanya tindakan segera diperlukan. Jika Zura ditempat anda, Zura takkan tunggu untuk segera berikhtiar dengan Vivix.

Hubungi Zura jika anda benar-benar serius untuk mengecutkan fibroid anda.

Klik gambar Vivix untuk tempahan segera.






Pengedar Shaklee Anda,

Azura Zainal 
SID 1091952
FB : Azura Zainal
Emel : juaazura81@gmail.com




Read More

Tips Mengatasi Masalah Fatty Liver Atau Hati Berlemak Yang Patut Anda Ketahui

Hati berlemak atau steatosis adalah satu keadaan di mana terdapat lemak yang berlebihan pada hati. Hati berlemak yang tidak dirawat boleh mendedahkan anda kepada komplikasi atau penyakit lain yang lebih serius. Justeru itu, Zura akan kongsikan tips mengatasi masalah fatty liver atau hati berlemak kepada anda.


Hati berlemak adalah satu keadaan di mana berlakunya kadar penyerapan lemak yang begitu tinggi dalam hati. 

Fungsi Hati

- Memproses semua yang kita makan atau minum dan menapis bahan berbahaya dari darah. Jika terlalu banyak lemak di dalam hati, proses ini akan terganggu.

- Menyimpan tenaga dalam bentuk gula/glukos.

- Menyimpan vitamin, zat besi dan bahan mineral lain.

- Merupakan kilang yang menghasilkan protein termasuklah faktor-faktor pembekuan darah

- Memproses sel-sel darah merah yang telah digunakan.

- Membunuh bakteria yang masuk ke tubuh melalui usus kecil.

- Menghasilkan cecair hempedu untuk proses penghadaman makanan.

4 Peringkat Kerosakan Hati



Risiko Akibat Hati Berlemak

Menyebabkan radang pada sel-sel hati yang dikenali sebagai steatohepatitis. Ia kerap dikaitkan dengan pengambilan minuman keras. Pengambilan minuman keras sebanyak 10 auns seminggu boleh mendedahkan seseorang itu menghidap masalah hati berlemak.

Pesakit yang menghidap masalah hati berlemak yang bukan disebabkan oleh minuman keras dikenali sebagai non-alcoholic steatohepatitis (NASH). Dianggarkan 15 hingga 50 peratus pesakit NASH boleh menghidap fibrosis atau sirosis hati dalam jangka masa yang lama.

Saiz hati meningkat tiga kali ganda daripada saiz normal. Ini disebabkan oleh tabiat pengambilan minuman keras secara berlebihan, penyakit kencing manis atau obesiti.

Punca Hati Berlemak Berlaku

Obesiti merupakan punca utama hati berlemak. Selain itu, penyakit tuberkulosis (batuk kering) diet yang tidak seimbang, pembedahan pintasan usus kecil disebabkan obesiti dan sesetengah ubat seperti kortikosteroid adalah dikatakan sebagi punca berlakunya hati berlemak.

Tanda-tanda Hati Berlemak

Anda mungkin tidak mengalami sebarang tanda. Namun, kajian menunjukkan 50 peratus daripada pesakit hati berlemak mengadu

-  Mengalami keletihan.

- Berasa sakit atau tidak selesa pada bahagian atas abdomen. Sekiranya keadaan hati berlarutan daripada steatohepatitis kepada fibrosis dan sirosis, anda akan mengalami masalah:

- Busung

- Bengkak kaki

- Demam

- Jaundis.

Golongan Berisiko Menghidap Hati Berlemak:

- Mereka yang banyak minum minuman keras

- Kurang mengambil makanan berzat dan seimbang.

- Obesiti

- Pesakit diabetes.

- Sindrom Reye - di kalangan kanak-kanak

- Kehamilan

- Pengambilan ubat-ubatan secara berlebihan.


Rawatan

Hati berlemak perlu dirawat untuk mengelakkan komplikasi atau penyakit lain yang lebih serius.
Rawatan adalah bergantung kepada punca ia berlaku. Contohnya, jika anda banyak meminum minuman keras, anda perlu mengurangkan atau berhenti mengambil minuman keras.

Jika anda adalah seorang individu yang obes, anda perlu mengawal pemakanan dan berat badan.


Tips Mengatasi Masalah Fatty Liver Atau Hati Berlemak

- Elakkan meminum minuman keras. Minuman keras boleh menurunkan kadar metabolisme dan menjejaskan proses pengumuhan lemak.

- Mengamalkan pemakanan yang seimbang dan bernutrisi. 

- Melakukan senaman dan mengawal pengambilan makanan berlemak.

- Mengawal berat badan 

- Mengawal paras kolesterol dan mengurangkan pengambilan gula.

- Mengawal paras gula dalam darah.

Bagaimana Supplemen Membantu Mengatasi Masalah Hati Berlemak

1. Vivix.

Gabungan polifenol boleh menghalang pembentukan protein AGE, meningkatkan kesihatan jantung yang baik dan mendatangkan kesan positif kepada paras gula dalam darah.

2. Nutriferon.
Memastikan sistem pertahanan tubuh anda berfungsi dengan baik .dengan menguatkan tindak balas imun badan anda.

3. Dtx Complex
Membantu tubuh anda menyingkirkan toksin dan mengembalikan serta mengekalkan kesihatan hati anda.


Kesihatan adalah nikmat yang sangat bernilai lebih dari wang ringgit. Hadiahkanlah hati anda khasiat dan jagalah ia dengan sebaiknya kerana hati menjalankan pelbagai fungsi penting tubuh anda.

Bertindak sekarang demi kesihatan hati anda yang lebih sihat!

Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.







Salam Hormat


Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart) 

Pengeposan : Seluruh Malaysia

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com

Read More