Tips Mengatasi Masalah Fatty Liver Atau Hati Berlemak Yang Patut Anda Ketahui

Hati berlemak atau steatosis adalah satu keadaan di mana terdapat lemak yang berlebihan pada hati. Hati berlemak yang tidak dirawat boleh mendedahkan anda kepada komplikasi atau penyakit lain yang lebih serius. Justeru itu, Zura akan kongsikan tips mengatasi masalah fatty liver atau hati berlemak kepada anda.


Hati berlemak adalah satu keadaan di mana berlakunya kadar penyerapan lemak yang begitu tinggi dalam hati. 

Fungsi Hati

- Memproses semua yang kita makan atau minum dan menapis bahan berbahaya dari darah. Jika terlalu banyak lemak di dalam hati, proses ini akan terganggu.

- Menyimpan tenaga dalam bentuk gula/glukos.

- Menyimpan vitamin, zat besi dan bahan mineral lain.

- Merupakan kilang yang menghasilkan protein termasuklah faktor-faktor pembekuan darah

- Memproses sel-sel darah merah yang telah digunakan.

- Membunuh bakteria yang masuk ke tubuh melalui usus kecil.

- Menghasilkan cecair hempedu untuk proses penghadaman makanan.

4 Peringkat Kerosakan Hati



Risiko Akibat Hati Berlemak

Menyebabkan radang pada sel-sel hati yang dikenali sebagai steatohepatitis. Ia kerap dikaitkan dengan pengambilan minuman keras. Pengambilan minuman keras sebanyak 10 auns seminggu boleh mendedahkan seseorang itu menghidap masalah hati berlemak.

Pesakit yang menghidap masalah hati berlemak yang bukan disebabkan oleh minuman keras dikenali sebagai non-alcoholic steatohepatitis (NASH). Dianggarkan 15 hingga 50 peratus pesakit NASH boleh menghidap fibrosis atau sirosis hati dalam jangka masa yang lama.

Saiz hati meningkat tiga kali ganda daripada saiz normal. Ini disebabkan oleh tabiat pengambilan minuman keras secara berlebihan, penyakit kencing manis atau obesiti.

Punca Hati Berlemak Berlaku

Obesiti merupakan punca utama hati berlemak. Selain itu, penyakit tuberkulosis (batuk kering) diet yang tidak seimbang, pembedahan pintasan usus kecil disebabkan obesiti dan sesetengah ubat seperti kortikosteroid adalah dikatakan sebagi punca berlakunya hati berlemak.

Tanda-tanda Hati Berlemak

Anda mungkin tidak mengalami sebarang tanda. Namun, kajian menunjukkan 50 peratus daripada pesakit hati berlemak mengadu

-  Mengalami keletihan.

- Berasa sakit atau tidak selesa pada bahagian atas abdomen. Sekiranya keadaan hati berlarutan daripada steatohepatitis kepada fibrosis dan sirosis, anda akan mengalami masalah:

- Busung

- Bengkak kaki

- Demam

- Jaundis.

Golongan Berisiko Menghidap Hati Berlemak:

- Mereka yang banyak minum minuman keras

- Kurang mengambil makanan berzat dan seimbang.

- Obesiti

- Pesakit diabetes.

- Sindrom Reye - di kalangan kanak-kanak

- Kehamilan

- Pengambilan ubat-ubatan secara berlebihan.


Rawatan

Hati berlemak perlu dirawat untuk mengelakkan komplikasi atau penyakit lain yang lebih serius.
Rawatan adalah bergantung kepada punca ia berlaku. Contohnya, jika anda banyak meminum minuman keras, anda perlu mengurangkan atau berhenti mengambil minuman keras.

Jika anda adalah seorang individu yang obes, anda perlu mengawal pemakanan dan berat badan.


Tips Mengatasi Masalah Fatty Liver Atau Hati Berlemak

- Elakkan meminum minuman keras. Minuman keras boleh menurunkan kadar metabolisme dan menjejaskan proses pengumuhan lemak.

- Mengamalkan pemakanan yang seimbang dan bernutrisi. 

- Melakukan senaman dan mengawal pengambilan makanan berlemak.

- Mengawal berat badan 

- Mengawal paras kolesterol dan mengurangkan pengambilan gula.

- Mengawal paras gula dalam darah.

Bagaimana Supplemen Membantu Mengatasi Masalah Hati Berlemak

1. Vivix.

Gabungan polifenol boleh menghalang pembentukan protein AGE, meningkatkan kesihatan jantung yang baik dan mendatangkan kesan positif kepada paras gula dalam darah.

2. Nutriferon.
Memastikan sistem pertahanan tubuh anda berfungsi dengan baik .dengan menguatkan tindak balas imun badan anda.

3. Dtx Complex
Membantu tubuh anda menyingkirkan toksin dan mengembalikan serta mengekalkan kesihatan hati anda.


Kesihatan adalah nikmat yang sangat bernilai lebih dari wang ringgit. Hadiahkanlah hati anda khasiat dan jagalah ia dengan sebaiknya kerana hati menjalankan pelbagai fungsi penting tubuh anda.

Bertindak sekarang demi kesihatan hati anda yang lebih sihat!

Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.







Salam Hormat


Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart) 

Pengeposan : Seluruh Malaysia

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com

Read More

Tanda-Tanda Vertigo Dan Cara Mencegahnya Secara Semulajadi

Vertigo adalah rasa seolah-olah keadaan sekeliling anda sedang berputar. Kebiasaannya, apabila vertigo berlaku, anda akan mengalaminya selama berjam-jam atau ada yang merasainya selama beberapa hari sebelum ianya benar-benar hilang. Tanda-tanda vertigo dan cara mencegahnya secara semulajadi Zura kongsikan dalam entri ni.




Tanda-tanda vertigo adalah seperti:

Rasa berputar atau bergerak
Simptom ini boleh berlaku walaupun anda tidak melakukan apa-apa pergerakan. Menggerakkan kepala atau badan, seperti berguling di atas katil, akan memburukkan lagi keadaan berpusing yang dialami. 

Telinga terasa berdengung.

Rasa melayang serta penglihatan yang berpinar-pinar.

Nadi berdenyut dengan cepat.

Rasa berdebar-debar.

Pandangan kabur.

Mual /loya dan hendak muntah.

Berpeluh-peluh walaupun dalam keadaan rehat.

Pergerakan mata yang tidak normal, yang dipanggil nystagmus.

Gagal mengimbangkan badan.
Jika ketidakseimbangan berlaku selama lebih daripada beberapa hari, dikhuatiri ianya adalah tanda strok atau masalah lain pada otak. Dalam kes sebegini, pemeriksaan segera adalah sarankan.




Punca-punca Vertigo
Terdapat beberapa punca yang menyebabkan vertigo berlaku. Vertigo boleh dikenalpasti berdasarkan punca ia berlaku iaitu samada periferal atau pusat. Vertigo pusat dikesan di otak atau saraf tulang belakang sementara vertigo periferal berlaku disebabkan masalah pada bahagian dalaman telinga. 

Dalaman telinga menjadi radang disebabkan penyakit atau kristal kecil/batu yang biasanya didapati di bahagian dalaman telinga berubah kedudukannya. Keadaan ini dikenali sebagai benign paroxysmal positional vertigo (BPPV).

Meniere vertigo dikaitkan dengan kehilangan pendengaran dan tinnitus (berdengung di telinga), disebabkan oleh pembentukan bendalir dalam telinga; punca pengumpulan bendalir ini adalah tidak diketahui. 

Kecederaan kepala boleh menyebabkan kerosakan pada dalaman telinga dan menjadi penyebab vertigo. Kadangkala, strok yang menjejaskan bahagian tertentu otak, multiple sklerosis, atau tumor boleh menyebabkan berlakunya vertigo. Sesetengah pesakit dengan migrain jenis basilar artery boleh diserang vertigo.


Faktor Risiko Menghidap Vertigo

Kecederaan di kepala boleh meningkatkan risiko menghidap vertigo.

Ubat-ubatan seperti ubat untuk pesakit tekanan darah tinggi, antidepresan dan aspirin. 

Faktor risiko yang menyebabkan strok (tekanan darah tinggi, penyakit jantung, diabetes, dan merokok) juga boleh meningkatkan risiko anda menghidap vertigo. 

Pengambilan alkohol.


Bagaimana Cara Mencegah Vertigo?

1.Mengawal punca penyebab strok boleh mengurangkan risiko menghidap vertigo pusat.

2. Memastikan tekanan darah, paras kolesterol, berat badan, dan paras glukosa darah berada dalam julat optimum adalah antara cara mencegah vertigo jenis ini.. 

3. Bagi mengurangkan gejala vertigo dalam kes-kes penyakit Meniere, mengawal pengambilan garam boleh membantu. 

4. Mengamalkan gaya hidup sihat.

5. Mengambil antioksidan yang kuat yang dapat mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas. Antioksidan yang kuat adalah yang mengandungi gabungan beberapa polifenol yang membantu mengurangkan keradangan dan melindungi sel. Antioksidan yang kuat yang Zura maksudkan ialah Vivix.

Maklumbalas pengguna






Jika anda kerap diserang sakit kepala hingga menjejaskan keseimbangan badan anda, ada baiknya jika anda mendapat rawatan segera atau mencegahnya daripada berulang. Bertindaklah segera untuk mengelakkan risiko yang lebih serius lagi.

Hanya satu langkah saja lagi untuk anda mencegah vertigo.











Salam Hormat

Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart)

Pos : Seluruh Malaysia

Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628


♥ Shaklee ID : 1091952


♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Read More

Skincare Terbaik YOUTH Shaklee Terbukti Atasi Masalah Penuaan Wanita


Seperti yang dijanjikan, Zura nak kongsikan skincare viral pada masa kini iaitu YOUTH™. Istimewanya YOUTH™ adalah kerana ia adalah skincare terbaik untuk mengatasi masalah penuaan wanita. Malah, ianya juga dicipta secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa!

Dengan lapan paten dan paten-diproses, setiap satu produk YOUTH™  dirumus secara spesifik bagi menangani bermacam-macam faktor penuaan, samada disebabkan daripada cara hidup anda, pencemaran persekitaran, atau disebabkan oleh penuaan semulajadi. Inilah revolusi skincare pada masa kini.



Mari kita lihat kuasa tumbuhan botanikal YOUTH™.

ANGGUR MUSCADINE (MUSCADINE GRAPE).
Polifenol anggur muscadine yang dalam proses patent berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel. Di samping itu, ia juga menghalang kerosakan kolagen dan elastin.

Anggur Muscadine

LOTUS JAPONICUS

YOUTH Complex (dalam proses paten) digabungkan dengan Lotus Japonicus bagi mengaktifkan protein youth yang penting untuk menjanakan semula sel untuk menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. YOUTH Complex dihasilkan bersama Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis Fruit Extract, membekalkan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit anda secara berstruktur.

Lotus Japonicus 

APPLE STEM CELL EXTRACT

Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit agar kulit kelihatan lebih muda. Ia juga berfungsi untuk mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih berseri dan lembut.

Apple Stem Cell Extract

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT

Di China, Jepun dan Korea, herba ini digunakan untuk melegakan dan menenangkan keradangan serta kegatalan pada kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit, Schisandra Chinensis Fruit Extract berfungsi untuk menyokong struktur kulit menjadi lebih muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan.

Schisandra Chinensis Fruit Extract 

VITAL REPAIR+® COMPLEX

Vital Repair Complex+® yang mempunyai pelbagai paten menyediakan nutrien antioksida dan vitamin-vitamin yang perlu untuk menghalang radikal bebas daripada merosakkan kulit serta menggalakkan tumbesaran sel sihat.

Vital Repair Complex+®

Rangkaian YOUTH™ 

LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Pembersih 3-dalam-1 ini tidak mengandungi sabun serta mempunyai pH-seimbang. Pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, mencuci, dan menyediakan kulit anda untuk langkah seterusnya. Paling Zura suka tentang pencuci muka ni ialah muka berasa segar selepas dicuci menggunakan luminous gel oil cleanser



Bahan-bahan Utama Luminous Gel Oil Cleanser
Vital Repair+®, Ekstrak Anggur Muscadine, Ekstrak Alga Hijau yang Menghaluskan.

PERFECTING SKIN TONER
Berfungsi untuk membebaskan kulit anda dari kekusaman dan pencemaran dari persekitaran. Toner ni membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol, dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit anda yang berseri.



Bahan-bahan Utama
Vital Repair+®, Ekstrak Anggur Muscadine, Ekstrak Alga Hijau yang meremajakan kulit.

YOUTH ACTIVATING SERUM
Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda kepekatan YOUTH Complex yang dalam proses paten, untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda.


Bahan-bahan Utama
YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.


AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50
Melindungi kulit anda lebih dari sekadar sinaran matahari dengan pelindung matahari berspektrum luas SPF 50 UVA/UVB. Vitamin dan botani bernutrien melembapkan kulit anda dan memperbaiki penampilan kulit anda secara menyeluruh.

Perlindungan untuk kulit anda adalah lebih daripada hanya melindunginya daripada sinaran matahari. 


Bahan-bahan Utama 
SPF 50, Vital Repair+® Complex, Ekstrak Anggur Muscadine 

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT
Ekstrak Alga Marin, Anggur Muscadine dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas ini membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

 

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus


ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH
Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba berfungsi untuk menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin dan anti oksida yang kaya dengan vitamin memberi tenaga dan menyokong proses pembaharuan semulajadi sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba.

RADIANCE C + E - Untuk penggunaan selama 60 hari.
Kapsul ini mengandungi 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi yang membantu untuk menegang, mencerahkan kulit serta mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki keseluruhan tona kulit dengan sekata.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan RADIANCE C + E selepas menggunakan serum.

Kapsul ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.


Bahan-bahan Utama
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi


Perbezaan YOUTH™ Berbanding Skincare Lain

Berbeza dari produk penjagaan kulit yang lain, teknologi canggih YOUTH™ bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit anda. Selain itu, bukan hanya menyediakan manfaat perlindungan dan pembaikan, kami juga menyokong fungsi penting sel yang dapat memulihkan keremajaan dan seri wajah anda.

Dengan keputusan klinikal tanpa kompromi, keputusan anda bertukar kepada skincare terbaik YOUTH™ ini pastinya pelaburan yang berbaloi dan yang penting value for your money. Anda juga tak perlu risau tentang keselamatan kulit anda kerana YOUTH™ tidak mengandungi 1500 BAHAN KIMIA MERBAHAYA seperti terdapat pada skincare lain.

Lihat sendiri tanda penuaan yang berkurangan pengguna YOUTH™ ni





Rasai sendiri pengalaman hebat anda dengan YOUTH™ anda hari ini.
Jika saya menjadi anda, saya mendapatkannya sekarang sebelum YOUTH™ kehabisan stok sekali lagi.

KLIK gambar YOUTH™ di bawah atau hubungi  Zura di wasap.my/60168004628 segera.

Panduan dan tips akan diberikan selepas pembelian khas untuk anda yang membeli melalui link tersebut.












Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart)

Pos: Seluruh Malaysia


Pengedar Sah Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

 FB PAGE 
Read More

7 Sebab Mengapa Anda Perlu Memulakan Perniagaan Online Anda Dari Sekarang


Perniagaan online menjadi pilihan ramai pada masa kini. Zura berbesar hati untuk kongsikan kelebihan berniaga secara online dan 7 sebab mengapa anda perlu mula menjalankan perniagaan online anda sendiri.



1. Mendapatkan Pendapatan Tambahan.

Kos hidup yang semakin meningkat hari demi hari menyebabkan ramai orang memerlukan pendapatan tambahan untuk meneruskan kelangsungan hidup. Dengan pendapatan tambahan, secara tak langsung memberikan anda pilihan untuk mendapatkan pendidikan terbaik, kesihatan, serta membantu menambah nilai hidup orang lain.


Bayangkan pendapatan tambahan yang anda dapat adalah RM2,000 atau RM3,000 sebulan. Pastinya ia dapat membantu meringankan tanggungan anda bukan? Lagi seronok jika perniagaan anda berjaya mendapat keuntungan RM5,000, RM10,000 RM15,000 atau lebih dan anda berpeluang berkongsi rezeki tersebut dengan orang yang memerlukan.

2. Boleh Dijalankan Secara Auto Pilot atau Automated.

Dengan kemudahan schedule, posting di fb, blog atau ig bisnes anda boleh dikendalikan bisnes secara automatik. Bila-bila masa anda traveling atau bercuti ke, kedai online anda tetap dibuka bila anda membuat schedule post di media sosial tempat anda mempromosikan perniagaan anda.
Dimana saja anda berada, bisnes anda tetap boleh berjalan.

3. Bebas Menjalankan Perniagaan Di Mana Sahaja

Bukan sahaja bisnes anda boleh dijalankan automated, malah ianya juga boleh dijalankan walau di mana anda berada. Anda sentiasa boleh memantau kedai alam maya anda di mana-mana sahaja walaupun anda sedang berada di luar negara sekalipun.

4. Pasaran Yang Tersangat Besar

Menurut Bill Gates, “If your business is not on the internet, then your business will be out of the business.”

Agak scary statement ni kan, tapi itulah kenyataannya. Dengan jutaan pengguna Internet di seluruh dunia termasuk di Malaysia, menjadikan pasaran perniagaan anda adalah tersangat besar hingga mencapai ke peringkat antarabangsa.

Perniagaan online anda sentiasa buka 24 jam 7 hari seminggu dan terus buka walaupun anda sedang tidur.



5. Potensi Pendapatan Yang Unlimited.

Bila pasaran perniagaan anda mencapai peringkat antarabangsa, potensi pendapatan adalah unlimited. Satu contoh perniagaan online yang mempunyai pendapatan yang unlimited adalah bisnes online Shaklee. 

6. Modal Perniagaan Yang Rendah.

Kelebihan perniagaan online yang yang tidak dapat dinafikan ialah modalnya yang rendah. Anda tidak perlu mengeluarkan kos puluhan ribu ringgit untuk membayar sewa kedai atau mengubahsuai kedai anda. Belum termasuk kos penyelenggaraan kedai seperti bil air, elekrik dan lain-lain.

Kos yang rendah ini membolehkan sesiapa sahaja memulakan perniagaan online walaupun anda adalah graduan lepasan universiti. 

Apa yang penting ialah start small but END BIG. Itu yang penting.



7. Kini masanya untuk menjana pendapatan dengan media sosial

Tiba masanya untuk anda menjana pendapatan di Internet bukan sekadar sebagai pengguna sahaja . Zura pasti anda semua mempunyai akaun di media sosial seperti Facebook, Instagram, Twitter, YouTube dan banyak lagi.

Dengan mempelajari teknik pemasaran serta strategi berniaga secara online, anda boleh mendapat income melalui media sosial. Siapa yang tak nak bila main fb/ig pun boleh dapat duit.. ye dak?

Perniagaan Internet apabila dilakukan tanpa putus asa dan komited bukan saja membolehkan anda menjana pendapatan malah anda juga berpeluang untuk mancapai impian anda untuk bebas dari hutang dan mempunyai kebebasan dari segi masa. 

Jika anda berminat untuk menjalankan bisnes online tetapi tidak tahu bagaimana untuk memulakannya, Zura sedia membantu anda dengan bisnes bersama Shaklee.



Ingat, jika anda tidak mula berniaga dari sekarang, 20 tahun akan datang anda akan lebih menyesal kerana tidak melakukannya.







Salam Kejayaan


Mentor Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥  FB PAGE

♥ Email : juaazura81@gmail.com
Read More

Pengedar Shaklee Di Ipoh Dan Batu Gajah

Assalamualaikum and Hi there! Saya Nur Fatimah binti Md Sayuti dan dikenali sebagai Emma. Saya pengedar Shaklee seluruh Malaysia dan kawasan COD ( Cash On Delivery ) adalah di kawasan Ipoh dan Batu Gajah. Saya boleh dihubungi di 017-580 2325



Kisah Emma Sebelum Bersama Shaklee

Sebagai seorang wanita, sudah pastinya wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Emma mula berjinak jinak dengan produk penjagaan kulit wajah sejak dibangku sekolah. Ketika itu pada usia 13 tahun, Emma muka terjebak dengan produk – produk kecantikan disebabkan pengaruh rakan – rakan sebaya di asrama. 

Penggunaan produk penjagaan kulit wajah seperti pencuci muka dan krim – krim muka seolah – olah tiada arah tuju dan pemilihan produk hanyalah bergantung kepada kecantikkan ‘packaging’ dan ‘harga yang murah’. 

Setelah meninggalkan sekolah menengah dan memasuki alam persediaan sebelum ke universiti, Emma teruskan usaha rutin penjagaan kulit wajah seperti yang diamalkan sewaktu di sekolah kerana pada masa tu terdapat banyak produk – produk makanan tambahan yang viral di media sosial. 

Tanpa membuang masa dan berfikir panjang, Emma mula mencari produk makanan tambahan untuk kecantikan dan teruja melihat testimoni-testimoni yang sangat memberansangkan. Akhirnya, saya tekad dan berjaya membeli suatu produk kecantikkan yang sangat laris dan viral ketika itu dan yang pastinya produk tersebut bukanlah produk SHAKLEE. 

Emma mengambil produk tersebut sebagai makanan tambahan selama 30 hari (1bulan) sahaja disebabkan Emma merasakan produk tersebut cuma hanyalah produk biasa - biasa. Boleh dikatakan Emma rasa seolah olah ditipu dengan janji – janji manis iklan. 

Kemudian, pencarian produk makanan tambahan lain diteruskan sehinggalah tamat pengajian persediaan sebelum memasuki univerisiti. Akhirnya, Emma menjumpai suatu produk yang konon – kononnya mampu membantu masalah kulit Emma. Iklan di tv3 masa tu benar – benar telah memukau Emma. Emma juga mengamalkan produk tersebut selama 30 hari (1bulan) sahaja disebabkan risau kesan negatif produk tu.

Pada masa ni, Emma dah mula putus asa dengan pencarian yang tiada kesudahan disebabkan terlalu banyak produk – produk kecantikkan yang Emma jumpa merosakan kulit dan kesihatan. Emma bimbang sekiranya terus mengambil produk yang salah ianya akan mendatangkan kesan terhadap kesihatan pada masa akan datang.

Detik Mengenali Shaklee

Entah macam mana, satu hari tu, Emma kembali bersemangat mencari produk kecantikan dan makanan tambahan. Emma beusaha mencari maklumat sebanyak mungkin. 

Akhirnya, Emma menjumpai Shaklee. Ketika itu, pengetahuan mengenai Shaklee hanyalah melalui pembacaan di blog saja. Emma membuat kajian, perbandingan hasil, dan segalanya agak lama. Ternyata produk Shaklee bukan sebarang produk. Kemudian, Emma mula mencari pengedar Shaklee yang tinggal di kawasan Unimas. Alhamdulillah, akhirnya, ketemu jua! 

Indah Khabar, Indah Juga Rupa

Pengambilan vitamin B dengan Acid Folic, Vita E Complex, Vita C plus dan ESP sangat tidak mengecewakan Emma. Emma sangat berpuas hati dengan hasil Shaklee efek. Sejak mengamalkan vitamin Shaklee, masalah kulit kering Emma dapat diatasi, bukan sahaja di bahagian muka tapi seluruh badan. 

Parut di kaki disebabkan jatuh dalam lubang keramat kini telah hilang. Masalah kulit gelap, kusam, dan bintik bintiik hitam juga jelas dapat diatasi. Emma sangat bersyukur kerana diketemukan dengan Shaklee. Inilah jodoh yang sebenarnya hehe..

Kenapa Memilih Shaklee?

Antara sebab kenapa Emma memilih Shaklee sebagai produk kegemaran Emma dan mengapa anda juga harus memilih SHAKLEE. 

1. SELAMAT
2. TERBUKTI
3. BERKESAN

Pengambilan makanan tambahan dan penggunaan produk – produk penjagaan kulit wajah yang berasaskan semula jadi dapat membantu memperbaiki sel – sel tubuh badan dari dalam dan luar. Pada pendapat Emma, jika nak cantik luar, seharusnya cantik dari dalam juga. Sayangilah diri sendiri, tiada salahnya invest untuk kecantikan dan kesihatan diri sendiri. 

Cara Menghubungi Emma

Jika anda pernah mengalami masalah kulit gelap, kusam, dan bintik-bintik hitam seperti Emma, saya sangat berbesar hati membantu anda menyelesaikan masalah tersebut dengan supplemen Shaklee. Hubungi Emma di talian 017-580 2325 untuk pembelian beserta konsultasi. Emma juga bersedia menerima anda yang juga berminat untuk menjana pendapatan bersama Shaklee.

Sehingga kita berjumpa lagi. Untuk membaca lebih banyak perkongsian mengenai kecantikan daripada Emma, anda juga boleh melayari https://emmasayu.blogspot.my/




Read More

Set Skincare Semulajadi 100% Bebas Kimia Merbahaya Pilihan Pengguna Kini


Lambakan set skincare yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan kebelakangan ni menyebabkan kita sukar membuat pilihan. Tambah memeningkan kepala apabila ada yang telah mengalami pengalaman ngeri akibat tersalah pilih skincare yang memudaratkan kulit. Syukur kerana akhirnya ada juga set skincare semulajadi 100% bebas kimia merbahaya yang memberikan harapan baru kepada semua wanita mahupun lelaki yang mengalami masalah kulit.




Skincare semulajadi 100% berasaskan tumbuhan yang dimaksudkan ialah YOUTH™. Dengan kualiti yang premium, YOUTH™ menawarkan penyelesaian lengkap untuk kecantikan luar dalam apabila digandingkan dengan nutrisi.


Dengan tagline look younger longer, kehebatan YOUTH™ dibuktikan secara klinikal membantu 100% wanita memiliki kulit yang kelihatan lebih muda.



Bukan itu saja, 2/3 daripada wanita telah mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda dengan YOUTH™.



Bukankah ianya sesuatu yang HEBAT?

Apakah yang membezakan YOUTH™ dengan skincare lain?

1. KEPUTUSAN KLINIKAL TANPA KOMPROMI.

Part ni sangat penting. Dalam pada nak tampil cantik, ada yang terpaksa menanggung kesan negatif akibat salah guna produk seperti wajah terbakar, jerawat semakin teruk dan sebagainya.

Dengan YOUTH™, anda tetap boleh tampil cantik, anggun, tanpa mengorbankan kulit wajah anda. Kesemua set YOUTH™ dihasilkan tanpa bahan kimia yang merbahaya dan tanpa bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk yang lain.

2. Tanpa 1500 bahan seperti; (sekadar sebut beberapa bahan)

Lauril Sulfat/Laureth Sulfat
Pewangi Sintetik
Paraben
Pengawet Formaldehid
Resorcinol
Minyak Mineral/Paraffin/Petrolatum
Biji mikro (Plastik Mikro)
EDTA
Ethanolamines (MEA/DEA/TEA)
Benzofenon
Phthalates
Cyclosilicone
Sebatian ammonium kuartener
Quaternium-15
Hydroquinone
Pewarna Sintetik
Bahan-bahan dari haiwan
Lanolin
Propylene glycol
Logam Berat
Merkuri
Perak & Garam
Garam Barium
Pelarut
Toluene
Bahan Dorong Chlorofluorocarbon
Sebatian berfluorin
Tar Arang
Talkum
Gandum (Gluten)

3. Hipoalergenik.

4 .Tidak menyumbatkan liang pori.

5. Diuji oleh ahli dermatologi.

6 .Diuji oleh ahli oftalmologi.

7. Mempunyai 8 paten dan paten-diproses

Tiap produk YOUTH™ diformulasi khusus untuk menangani bermacam-macam faktor penuaan samada berpunca daripada gaya hidup anda, faktor persekitaran atau disebabkan oleh penuaan semulajadi.

8. Teknologi canggih YOUTH™ bukan saja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit anda.


Ramuan utama YOUTH™

MUSCADINE GRAPE
LOTUS JAPONICUS.
APPLE STEM CELL EXTRACT
SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACT
VITAL REPAIR+®

Fungsi setiap ramuan InshaAllah akan dijelaskan secara terperinci dalam entri akan datang.

Sebelum Zura mengundur diri, suka untuk Zura kongsikan beberapa feedback pengguna yang telah menggunakan YOUTH™.


Kulit menjadi lebih berseri


Jerawat berkurangan
Kulit menjadi lebih cerah dan lembut



Tekstur kulit lebih baik
Tona kulit lebih baik

Bintik penuaan berkurangan
Bulatan hitam di mata hilang!

Garis halus & kedutan berkurangan



Dengan kajian klinikal tanpa kompromi, anda juga berpeluang mendapatkan kulit wajah sihat dan berseri yang diidamkan selama ini seperti semua pengguna YOUTH™ di atas.

Dapatkan YOUTH™ anda hari ini juga.















Kawasan COD : Petra Jaya - Pending - Kuching, Demak, Matang Jaya (Emart)

Pos: Seluruh Malaysia


Pengedar Sah Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

 FB PAGE 

































Read More