Aktif Fibroid Bersaiz 10cm Mengecut Dan Akhirnya Boleh Bersalin Normal


Pada entri fibroid yang lepas, Zura ada kongsikan kesan fibroid terhadap wanita hamil. Kali ni, Zura bawakan pengalaman seorang wanita hamil dengan aktif fibroid bersaiz 10cm mengecut dan bersalin secara normal.

set hamil shaklee
Fibroid mengecut dan bayi dilahirkan secara normal


Jom ikuti pengalaman Puan Nurhayatul Nira binti Ramli.


Pada mulanya Puan Nurhayatul Nira mengambil Vitalea, Vitamin C dan Ostematrix atas nasihat kawannya kerana sering penat dan sakit badan.

Setelah mengamalkan ketiga-tiga supplemen tersebut, beliau bukan saja bertambah sihat, malah disahkan hamil. Perasaan gembira semakin bertambah apabila doktor memberitahu bahawa terdapat 2 kantung.

Tetapi selepas scan lebih lanjut dilakukan, rupanya ianya bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Rupanya ia adalah cyst bersaiz 5.2cm. Puan Nurhayatul mendapatkan nasihat pakar seterusnya dan mendapati ia bukanlah cyst tetapi aktif fibroid sebesar 6.7cm. Doktor mencadangkan pembedahan ceaserean dilakukan disebabkan saiz fibroid semakin membesar dan boleh membahayakan dirinya.

Atas risiko sendiri, Puan Nurhayatul nekad untuk mencuba Vivix. Pada pemeriksaan kehamilan yang keempat, saiz fibroid hampir 10cm dan Puan Nurhayatul meneruskan pengambilan Vivix dengan konsisten. Sahabat beliau juga mencadangkan Omega Guard sebagai anti-radang.

Alhamdulillah, pemeriksaan selanjutnya mendapati saiz fibroid mengecil kepada 4.7cm. Pemeriksaan terakhir pula, pakar memberitahu saiz fibroid adalah 4.2cm. Puan Nurhayatul tidak perlu menjalani pembedahan kerana kepala bayi telah engaged.


Anda boleh meneruskan membaca pengalaman bersalin dan berpantang Puan Nurhayatul pada ayat yang telah Zura boldkan di bawah ni.


Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
 Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail tentang keadaan saya yang penat dan sakit-sakit badan yang dialami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
Bagaimanapun, saya mendapat "kesan sampingan" daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.
Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.
Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.
.
Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.
Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.
Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.
Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.
Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.Jika anda sedang hamil dan ingin mengalami pengalaman hamil dan berpantang dengan set hamil dan set pantang Shaklee, hubungi Zura untuk mendapatkan set-set tersebut.

Atau anda boleh terus membeli dengan klik gambar set hamil di bawah. Panduan pemakanan lengkap akan diberi khas untuk pelanggan Zura.fibroid mengecutpenjimatan daftar ahli

Pengedar Shaklee Anda,


Azura Zainal 

SID 1091952Emel : juaazura81@gmail.comAzura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment