Tanda-tanda Kanser Servik: Cara Wanita Ini Bebaskan Diri Dari Kanser Serviks

Kanser serviks berlaku apabila berlakunya perubahan yang tidak normal pada tisu serviks dan ianya menyerang tisu-tisu dan organ-organ badan yang lain. Apabila ia menyerang, kanser ini menjejaskan tisu yang lebih dalam pada serviks dan merebak (metastasis) ke bahagian lain badan seperti di paru-paru, hati, pundi kencing, vagina dan rektum.

Vivix untuk kanser serviks


Kanser serviks berkembang dengan perlahan dan dalam diam. Ini memberikan peluang kepada penghidapnya untuk membuat pengesanan awal, berikhtiar mengelakkan ianya daripada terus merebak dan mendapatkan rawatan awal. 

8 Tanda-tanda Kanser Serviks
Antara tanda-tanda seseorang wanita itu menghidap kanser serviks adalah;

Keluar cairan luar biasa dari vagina.

Perdarahan vagina yang tidak normal.

Haid yang berpanjangan dengan darah haid yang banyak.

Sakit semasa membuang air kecil.

Hilang kawalan pundi kencing.

Sakit sewaktu bersama.

Mudah penat.

Sakit di anggota kaki.

Kali ni Zura akan kongsikan kisah mengenai ikhtiar Along membebaskan diri beliau dari kanser serviks.

Sejak hari pertama doktor mengesahkan bahawa Along positif menghidap kanser serviks, pelbagai perkara yang bermain di fikiran.

Cukup ke amalanku,
Bagaimana dengan anak-anakku,
Bagaimana  dengan suami aku,
Bagaimana pula dengan hutang-hutangku,

Sesak otak dan dada mengenangkan semua tu.

Walau apa pun Along yakin pasti ada hikmah atas apa yang terjadi.

Setelah 6 bulan didiagnos, Along kena jumpa dengan doktor pakar O&G di Hospital Shah Alam untuk prosedur Calposcopy" kali ke 2.

Procedure Calposcopy ni adalah procedure dimana rahim dibuka dengan mulut itik dari besi dan dimasukkan camera pada bahagian yang dijangkiti virus. Bila dah sampai ke tempat yang dijangkiti, sejenis cecair berwarna akan disembur di mana cecair ni akan bertindak balas dengan kawasan jangkitan, 

Doktor akan ambik sedikit sample di kawasan tersebut dengan cara mengetip (macam ketip kuku tu).  Sakit la cuba korang ketip isi hampa sakit dak? :')

3 orang doktor hadir masa prosedur Calposcopy tu. Semua doktor terkejut dan asyik senyum je.

" Puan rahim puan cantik, tiada infection dah Alhamdulillah "

Ya Allah, nak nangis Along dengar komen-komen doktor semalam.

Hasil doa dari semua, Along disahkan BEBAS DARI KANSER SERVIK.
Doktor asyik tanya
Puan macam mana puan boleh dapat detect kanser servic diperingkat awal ye, sebab kanser servic ni kanser diam, means dan stage akhir baru dapat detect biasanya sebab kanser ni tak sakit.”
Apa yang boleh Along jawab ialah:-

" Saya sakit doktor, hampir tak dapat nak berjalan, rahim saya membengkak sebelah sebab tu saya datang jugak cek pada pakar dan alhamdulillah dapat detect awal."

Alhamdulillah berkat usaha dan istiqomah mengamalkan Vivix, vitamin C, Alfafa mengikut cara yang betul seperti diajar Team SuperStarz akhirnya dapat hasil yang positif semalam.

Jangkitan virus yang menyebabkan kanser servik Along hilang dan bonusnya rahim Along nampak sihat sangat.
Ini bukan Along cakap tau.. Doktor pakar sendiri yang bagitau.

Doktor-doktor semalam seronok seolah-olah Along ni saudara mereka. Begitula komitednya mereka dalam menjalankan tugas mereka. Berkongsi rasa suka duka bersama pesakit. Mereka begitu menjaga intonasi suara dan ekpresi wajah dan lenggok badan mereka.

Ya Allah, Along berjanji akan bantu lebih ramai wanita yang mempunyai masalah rahim diluar sana,
Along taknak korang semua lalui apa yang Along dah lalui.
Along taknak korang terpaksa berbaring atas katil ini dan melalui prosedur yang telah Along lalui ni,Along taknak korang tertekan dengan perasaan yang Along tanggung selama 6 bulan lepas. Along tak nak korang dengar suara anak-anak bertanya 

"Mama, sakit mama ni boleh bagi mama mati ke? habis nanti kami nak duduk dengan sapa?
"kami dah boleh masak sendiri tapi tak sedap macam mama masak"
 kami nak peluk sapa?" 

Korang boleh bayang tak apa perasaan anak-anak masa tu?

Along tak sampaikan lagi berita gembira ni kepada anak-anak Along. 
Insyaallah Jumaat ni nak buat majlis kesyukuran sikit sambut birthday anak yang 6 tahun. Nanti bolehla sampaikan berita ni pada mereka.

Pesan Along;

Marilah Kita sama-sama menjaga diri kita untuk diri kita dan keluarga tercinta.
Jangan ambik mudah tentang kesihatan diri ye. 
Jangan tunggu sakit baru nak chekup
Jadikan pam smear sebagai rutin checkup tiap tahun.
Mohon doa dari semua semoga Along terus sihat dan istiqomah menyebarkan kebaikan Shaklee kepada semua wanita diluar sana.

testimoni Vivix kanser serviks


Alhamdulillah, seronok mendengar perkongsian Along yang berjaya membebaskan diri dari kanser serviks. Jika anda ingin berikhtiar seperti Along, hubungi Zura kerana seperti Along, Zura juga komited untuk menyebarkan manfaat Shaklee kepada anda semua.

Cerita penuh mengenai kisah Along anda boleh baca DI SINI.

Hubungi Zura di 016-800 4628


Your Shaklee Independent Distributor

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp  : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

♥ Email : juaazura81@gmail.com

Azura Zainal Azura bt. Zainalabidin

Ibu kepada 3 orang anak. Suka berkongsi tentang kesedaran mengenai kesihatan, kecantikan, penjagaan ibu hamil dan berpantang selepas bersalin.

Anda juga mungkin meminati

0 comments:

Post a Comment