Tips

Cara Memulakan Perniagaan Online Dengan Modal Yang Rendah Dan Mudah

Anda ingin memulakan perniagaan secara online tetapi tidak tahu bagaimana memulakannya? Jangan risau kerana Zura nak kongsikan satu cara memulakan perniagaan sendiri dengan modal yang rendah dan mudah kepada anda.

Jadi, tunggu apa lagi? Mari teruskan pembacaan anda.

Peluang memulakan perniagaan sendiri dengan modal rendah yang Zura maksudkan adalah dengan memulakan bisnes Shaklee anda sendiri. Ya, dengan yuran pendaftaran keahlian sebanyak RM75, anda sudahpun bergelar seorang pengedar sah Shaklee.

Satu lagi cara mendaftar sebagai ahli Shaklee adalah dengan membuat pembelian sebanyak 200uv (uv=poin terkumpul pembelian barang). Melalui cara ini, anda layak mendapat keahlian Shaklee secara PERCUMA. Bukan itu saja, malah anda juga layak mendapat cashback daripada pihak Shaklee. Bestnya!!

Bagaimana Menjalankan Bisnes Shaklee Anda

1. Ceritakan pengalaman anda menggunakan produk Shaklee.
Setelah setel mendaftar, anda bolehla mula berkongsi tentang bisnes anda ni. Buatla satu posting di fb/ig untuk memberitahu ahli keluarga atau rakan-rakan mengenai hal ni. Kalau anda diam-diam, bagaimana keluarga/rakan anda nak support bisnes anda, kan hihi… Setelah tu, anda juga bolehla kongsikan pengalaman anda menggunakan supplemen Shaklee, manfaat dan kebaikan produk serta bagaimana produk Shaklee berfungsi.

2. Berkongsi mengenai produk dan manfaatnya.

Semakin banyak anda berkongsi mengenai Shaklee, maka semakin ramaila orang yang tertarik dengan perkongsian anda tu dan berminat untuk turut sama merasai sendiri keberkesanan produk Shaklee. Inilah satu-satunya cara untuk orang yang mengenali anda membeli produk Shaklee dan memulakan bisnes mereka iaitu melalui perkongsian anda ni sebagai pengedar Shaklee.

3. Mula membina empayar bisnes anda.
Setelah mempunyai ramai pelanggan, adalah tidak mustahil jika ada diantara pelanggan anda tu juga berminat untuk memulakan bisnes Shaklee mereka di dalam kumpulan anda. Inila masanya untuk anda mengembangkan bisnes anda dengan cara memberi tunjuk ajar kepada ahli kumpulan anda apa yang telah anda lakukan. Inila proses duplikasi yang sering dilakukan mana-mana pengedar Shaklee. Kita ikut, improvise apa yang upline kita ajarkan dan ajarkan segala ilmu yang telah kita pelajari kepada ahli dalam kumpulan anda pula.

4. Coaching.

Perkara penting yang perlu dibuat antara upline dan downline adalah coaching. Sebagai upline, banyak perkara yang boleh dibincangkan semasa sesi coaching seperti cara untuk menaja ahli baru, cara anda membuat follow up, cara marketing dan lain-lain.

Baca : Tips Memilih Kumpulan Shaklee Yang Betul.

P/S: Penting sangat memilih group Shaklee yang betul supaya anda berjumpa dengan rakan niaga (upline) yang komited membantu anda dengan cara yang betul dan berkat 🙂

bisnes online Shaklee
Hai..Zura bisnes mentor anda 🙂

Mudahkan?

Sekarang tiba masanya untuk anda bertindak.
Mulakan langkah pertama anda sekarang dengan menghubungi Zura untuk mendaftar sebagai pengedar Shaklee yang sah.

Jangan bertangguh lagi kerana semakin lama anda mengambil masa untuk bertindak, anda sebenarnya hanya akan merugikan diri sendiri dan membazir masa.

Buang semua rasa takut dan tidak yakin.

Tarik nafas panjang, segera ambil telefon anda dan hubungi Zura di whatsapp dan nyatakan hasrat untuk berbisnes.

Selamat datang ke group kami in advance untuk anda 🙂 Tahniah kerana anda telah memulakan langkah pertama untuk mengubah kehidupan anda!

 

Mentor Shaklee Anda;

Azura Zainalabidin

♥ SMS | Call| Whatsapp : 016-800 4628

♥ Shaklee ID : 1091952

7 thoughts on “Cara Memulakan Perniagaan Online Dengan Modal Yang Rendah Dan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge